Στις πολύωρες πτήσεις, εκτός από εσάς τις ίδιες, το δέρμα και τα μαλλιά σας ταλαιπωρούνται εξίσου. Αν δεν το γνωρίζετε, τα μαλλιά συχνά τρίβονται στο τραχύ ύφασμα της καρέκλας των αεροπλάνων, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητο φριζάρισμα. Γι’ αυτόν τον λόγο, σας βρήκαμε τα 4 πιο κομψά και ταυτόχρονα φιλικά για πολύωρα ταξίδια -και για την τρίχα- χτενίσματα, για να κατεβείτε από το αεροπλάνο και να είστε on fleek.

Πλεξούδες

Κάτι ήξερε η Hailey Bieber  όταν έκανε τα μαλλιά της πλεξούδες και πόσταρε το look στο Instagram. Εάν θέλετε να υιοθετήσετε αυτό το χτένισμα, κάντε αρχικά τη χωρίστρα στη μέση και δημιουργήστε δυο πλεξούδες δεξιά κι αριστερά πιάνοντάς τες με ένα λαστιχάκι -προτιμήστε ένα μεταξωτό scrunchie που δε θα ταλαιπωρήσει την τρίχα.

Ψηλό σινιόν

Μια άλλη επιλογή χτενίσματος για πολύωρη πτήση, εξαιρετικά εύκολη και γρήγορη, είναι το ψηλό σινιόν. Πιάστε τα μαλλιά σας ψηλά, στο ύψος που θέλετε, σε ένα επιμελώς ατημέλητο σινιόν και στερεώστε το με ένα λαστιχάκι. Και σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιήστε ένα μεταξωτό scrunchie, για να προστατεύσετε τα μαλλιά σας από την τριβή.

Χαμηλή αλογοουρά

Πιάστε τα μαλλιά σας σε μια χαμηλή αλογοουρά στο ύψος του αυχένα και στερεώστε τη είτε με ένα scrunchie είτε ακόμη και με ένα μαντήλι στο print της επιλογής σας για να χαρίσετε ένα πιο boho chic αποτέλεσμα στο χτένισμά σας. Προαιρετικά, μπορείτε να αφήσετε μερικές τούφες από το μπροστινό μέρος των μαλλιών σας να πέσουν στο πρόσωπό σας για ένα πιο χαλαρό look.

B for Braided

Μια άλλη επιλογή χτενίσματος, είναι να κάνετε όλα τα μαλλιά σας πλεξούδες, είτε ολλανδικές είτε cornrows (αφρικάνικες πλεξούδες που γίνονται σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών, σύρριζα στο δέρμα). Σε αυτήν την περίπτωση, φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα μαξιλάρι με μεταξωτή μαξιλαροθήκη κι ένα επίσης μεταξωτό σκουφάκι, το οποίο θα φορέσετε στα μαλλιά σας κι έτσι θα μπορέσετε να προστατεύσετε την τρίχα.

Πηγή: Vita