Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ: Η επανεκλογή της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν επικυρώνει το «αλισβερίσι» των αστικών κυβερνήσεων στην ΕΕ

ΚΚΕ: Η επανεκλογή της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν επικυρώνει το «αλισβερίσι» των αστικών κυβερνήσεων στην ΕΕ

Το ΚΚΕ εξήγησε με ανακοίνωσή του γιατί καταψήφισε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη σημερινή ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

«Η επανεκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ως προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον αντιλαϊκό συνασπισμό στο Ευρωκοινοβούλιο (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Σοσιαλδημοκράτες, Φιλελεύθεροι) με τη… «διακριτική» στήριξη δυνάμεων της ακροδεξιάς (Μελόνι κά) και των Πρασίνων επικυρώνει το «αλισβερίσι» των αστικών κυβερνήσεων στην ΕΕ -συντηρητικών, σοσιαλδημοκρατικών και ακροδεξιών- για το μοίρασμα των θέσεων στα όργανα του αντιδραστικού οικοδομήματος της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας της ΕΕ» επισημαίνει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ άσκησε κριτική και στη σημερινή ομιλία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Επίσης, επισημαίνει ότι: «Με τις επικίνδυνες κατευθυντήριες γραμμές της νέας θητείας της που παρουσίασε σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο η φον ντερ Λάιεν εν μέσω όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών μεταξύ της ΕΕ και άλλων κέντρων, αλλά και έντασης των αντιθέσεων στο εσωτερικό της, σηματοδοτεί:

– την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής ΕΕ-μονοπωλίων που σφραγίζεται από την ακόμη μεγαλύτερη στρατιωτική εμπλοκή της ΕΕ, την αναγνώριση του ΝΑΤΟ ως «βασικού αμυντικού πυλώνα», το πέρασμα της σε «πολεμική οικονομία», τη λεγόμενη Ενιαία Αγορά «Άμυνας» και μια «αεροπορική ασπίδα» με στόχο την επικράτηση του ευρωατλαντικού στρατοπέδου επί της καπιταλιστικής Ρωσίας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Χαρακτηριστικό για την τοποθέτηση της ΕΕ το κατάπτυστο ψήφισμα που ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο μόλις χθες και που ζητά περισσότερα όπλα στο Ζελένσκι και νέο γύρο κυρώσεων που θα τις πληρώσουν οι λαοί. Ταυτόχρονα η φον ντερ Λάιεν προεξόφλησε την ένταση της καταστολής σε βάρος των λαών και ιδιαίτερα των προσφύγων και μεταναστών με διπλασιασμό των δυνάμεων της Europol και τριπλασιασμό αυτών της Frontex.

– την αύξηση της πολύμορφης στήριξης της ΕΕ στο κράτος-κατακτητή του Ισραήλ για τη συνέχιση της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού.

– την επίθεση ΕΕ και αστικών κυβερνήσεων στη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων σε όλα τα κράτη-μέλη της για να μεγαλώνει η κερδοφορία των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, για να διευρύνονται τα προνόμια και οι διευκολύνσεις τους, όπως αυτά που εξαγγέλθηκαν στο σφοδρό ανταγωνισμό με τους αντίπαλους ομίλους των άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων».

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Η χώρας μας θα συνεχίσει να βιώνει εγκλήματα…»

«Με βάση αυτές τις κατευθύνσεις» αναφέρει στη συνέχεια η ΕΟ του ΚΚΕ, «η εργατική τάξη στη χώρα μας θα συνεχίσει να βιώνει εγκλήματα όπως αυτό του κλεισίματος του «θησαυρού» της ΛΑΡΚΟ, των απολύσεων, της 6ήμερης εργασίας και του εργασιακού μεσαίωνα, της δουλειάς μέχρι το θάνατο, που αποτυπώνονται στις οδηγίες της ΕΕ, όπως ο ψευδεπίγραφος «πυλώνας κοινωνικών δικαιωμάτων».

Οι βιοπαλαιστές αγρότες θα συνεχίσουν να στενάζουν κάτω από το βάρος και της «αναθεωρημένης» ΚΑΠ, του πανάκριβου κόστους παραγωγής και οι αυτοαπασχολούμενοι από την άγρια φορολεηλασία, τα αδιέξοδα και τα λουκέτα. Η εργατική λαϊκή οικογένεια θα συνεχίσει όλο και περισσότερο να συνθλίβεται από την ακρίβεια, τις εκτινασσόμενες τιμές της απελευθερωμένης αγοράς ενέργειας εξαιτίας του Χρηματιστηρίου Ενέργειας της ΕΕ και των κυβερνήσεων, των «πράσινων» χαρατσιών, των απλησίαστων ενοικίων και των πλειστηριασμών, αλλά και την παράδοση της Παιδείας και της υγείας στο κεφάλαιο. Όπως με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, το κατηγοριοποιημένο σχολείο της αγοράς, αλλά και το νέο επικίνδυνο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ σε βάρος της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης, τις άγριες περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες στα πλαίσια του νέου «Συμφώνου Σταθερότητας»».

«Με βάση όλα τα παραπάνω το ΚΚΕ καταψήφισε την φον ντερ Λάιεν για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Απέναντι στο μέτωπο ΕΕ-κεφαλαίου-αστικών κυβερνήσεων, ο εργαζόμενος λαός έχοντας το ΚΚΕ στο πλευρό του μπορεί να οργανώσει τη δική του αντεπίθεση, αντιτάσσοντας την οργανωμένη πάλη για την υπεράσπιση των συμφερόντων του, για να αποσπάσει δικαιώματα, να πάρει ανάσες, διεκδικώντας άμεσα μέτρα ανακούφισης, ανοίγοντας δρόμο για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων που την υπηρετούν, για να πάρουν στα δικά τους χέρια τον πλούτο που παράγουν και τους ανήκει» καταλήγει η ΕΟ του ΚΚΕ.

Sports in

Μεγάλη μεταγραφή για τη Νότιγχαμ Φόρεστ – Κόκκινος ο Νίκολα Μιλένκοβιτς (pic)

Την απόκτηση του Νίκολα Μιλένκοβιτς από τη Φιορεντίνα ανακοίνωσε σήμερα (18/7) η Νότιγχαμ Φόρεστ, με τις δύο πλευρές να υπογράφουν συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024