Ο Κώστας Ζαχαριάδης, σε ανάρτησή του, εκφράζει τον σεβασμό του προς τον Γιάννη Δραγασάκη που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων στις εκλογές του 2023 σημειώνει ότι ορισμένα από αυτά που έγραψε στην ανάρτησή του είναι βιωματικά.

Ο Γιάννης Δραγασάκης ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Γιάννης Δραγασακης έχει μια λαμπρή πορεία στην Αριστερά εδώ και σχεδόν έξι δεκαετίες. Τον ευχαριστούμε για όλα.

Ήταν παρών στην πρώτη γραμμή πάντα. Θα γράψω κάποια που εγώ θυμάμαι βιωματικά, προφανώς υπάρχουν και πολλά πιο πριν.

Παρών στα πέτρινα χρόνια του ΣΥΝ, παρών στα πρώτα δύσκολα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ, παρών στο προγραμματικό συνέδριο του 2008 (την πρώτη απόπειρα κόμματος του 3% να παρουσιάσει πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα), παρών εντός Βουλής, παρών εκτός Βουλής, παρών στις ομάδες τεκμηρίωσης, παρών ως υποψήφιος νομάρχης το 2000», υπενθυμίζει ο Κώστας Ζαχαριάδης.

«Διαφωνώ και με τη σημερινή του απόφαση»

«Παρών στα δύσκολα της διαπραγμάτευσης όταν διάφοροι πηδούσαν από τις πόρτες και τα παράθυρα νομίζοντας ότι έτσι θα αποδράσουν από τις ευθύνες τους.

Με τον Γιάννη Δραγασάκη πολιτικά δεν ταυτίστηκα ποτέ για λόγους που δεν είναι της ώρας να αναπτυχθούν. Διαφωνώ και με τη σημερινή του απόφαση, αυτή όμως η διαφωνία μας δεν με εμποδίζει να αναγνωρίσω την καθοριστική του συμβολή για το πως φτάσαμε ως εδώ, το ήθος του και ό,τι συμβολίζει για έναν κόσμο της Αριστεράς όλα αυτά τα χρόνια ως σημείο αναφοράς.

Η απαξίωση των συντρόφων όταν χωρίζουν οι δρόμοι μας είναι ξένη στον δικό μου κώδικα αρχών και αξιών», σημειώνει ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Η ανάρτηση στο Χ: