Τα θερμά του συγχαρητήρια εκφράζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την επανεκλογή της στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν).

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επανεξελέγη στην προεδρία της Κομισιόν με 401 ψήφους υπέρ

«Η εμπειρία και η ηγεσία της είναι ανεκτίμητες σε αυτούς τους γεμάτους προκλήσεις καιρούς. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί και να οικοδομήσουμε μια ισχυρότερη, πιο ανταγωνιστική και στρατηγικά αυτόνομη Ευρώπη», αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

Δείτε την ανάρτηση:

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε ταχθεί υπέρ της επανεκλογής της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πριν από την ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Η ατζέντα που έχει θέσει σε σχέση με τις προτεραιότητες της ΕΕ, τα θέματα της ανταγωνιστικότητας, την κοινή ευρωπαϊκή άμυνα, την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, τα ζητήματα μετανάστευσης, αποτελούν σημαντικά ζητήματα και θα συζητηθούν και στη σύνοδο της ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας, είναι θέματα που απασχολούν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες», είχε σημειώσει, ανάμεσα σε άλλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα για την επανεκλογή της φον ντερ Λάιεν

Στην ψηφοφορία για την επανεκλογή ή όχι της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ψήφισαν συνολικά 707 ευρωβουλευτές.

Υπέρ της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ψήφισαν 401 ευρωβουλευτές, κατά της επανεκλογής της 284, 15 ευρωβουλευτές απείχαν, ενώ υπήρχαν και επτά άκυρα.

Υπενθυμίζουμε ότι για να επανεκλεγεί η φον ντερ Λάιεν χρειαζόταν 361 ψήφους.