Δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο αγοράς κάποιου λογισμικού ή κάποια ενέργεια αγοράς λογισμικού, τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης για τη χθεσινή αποκάλυψη του in για το προεδρικό διάταγμα που προβλέπει τον νέο αόρατο «Μεγάλο Αδελφό» και την απόκτηση νέου συστήματος παρακολουθήσεων.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών, υπάρχει ένα σχέδιο «διαμόρφωσης του ρυθμιστικού πλαισίου -με βάση όσα προβλέπει ο νόμος- που θα διέπει συνολικά το καθεστώς τέτοιων περιπτώσεων».

Όπως είπε ο Παύλος Μαρινάκης, «υπάρχει ουσιαστικά μια διαδικασία διαμόρφωσης σχεδίου, το οποίο δεν έχει διαρρεύσει σε καμία περίπτωση από την κυβέρνηση, δεν είναι καν δηλαδή κάτι περισσότερο προχωρημένο. Όλη αυτή η διαρροή δεν ξέρουμε από πού έγινε, εν πάση περιπτώσει, δεν μπορούμε να κάνουμε κάποιο παραπάνω σχόλιο. Και δεν είναι μόνο ότι έγινε μια διαρροή, έγινε και αλλοιωμένη διαρροή και δημιουργήθηκαν εντυπώσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, όπως μου τη μεταφέρετε. Άρα επαναλαμβάνω ότι δεν υπάρχει ζήτημα αγοράς λογισμικού ούτε κάποιο τέτοιο σχέδιο από την κυβέρνηση».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι τα δημοσιεύματα που αφορούν την υπόθεση «παραποιούν την πραγματικότητα».