Πρόταση για την παρουσία εθελοντών δικηγόρων στις εσωκομματικές εκλογές φέρνει η υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, με στόχο, όπως υποστηρίζει, «να ενισχύσει την εύρυθμη λειτουργία μιας πολύπλοκης διαδικασίας, να προσθέσει αξιοπιστία, από την οποία έχουμε όλοι να κερδίσουμε».

«Ας πάμε όλοι μαζί, τη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών, ακόμα ένα βήμα μπροστά. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ, πρώτοι σε διεθνές επίπεδο κάναμε πράξη τις εκλογές από τη βάση, το 2004, με τον Γιώργο Παπανδρέου. Μια διαδικασία πρωτόγνωρη, δύσκολη, η οποία χλευάστηκε από όσους σήμερα στα άλλα κόμματα την εφαρμόζουν και την επικαλούνται ως μια δεδομένη πρακτική», σημειώνει η κυρία Διαμαντοπούλου.

Και προσθέτει πως «σήμερα, αυτή η διαδικασία έχει μεγαλώσει κι εμείς θέλουμε να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, να έρθουν ακόμα περισσότεροι πολίτες στις κάλπες. Για αυτό είναι χρήσιμο να συζητήσουμε τρόπους που θα διευκολύνουν το έργο των μελών μας που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση».

«Πρόταση Αλιβιζάτου το 2016, που είχε γίνει δεκτή»

«Η πρόταση για την παρουσία εθελοντών δικηγόρων που φέρνω στο τραπέζι του διαλόγου, έχει ως στόχο να ενισχύσει την εύρυθμη λειτουργία μιας πολύπλοκης διαδικασίας, να προσθέσει αξιοπιστία, από την οποία έχουμε όλοι να κερδίσουμε. Να πάμε τη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών, ακόμα ένα βήμα μπροστά», τονίζει χαρακτηριστικά.

Όπως διευκρινίζει, μάλιστα, «δεν πρόκειται για νέα πρόταση, πρόκειται για πρόταση του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου το 2016, η οποία είχε γίνει δεκτή από την επιτροπή, μέλη της οποίας είναι ακόμα ενεργά».

Η Άννα Διαμαντοπούλου σημειώνει πως «τα στελέχη του κόμματος, τα μέλη μας, έχουν μεγάλη εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια στη διοργάνωση των εσωκομματικών εκλογών, που δεν έχουν αμφισβητηθεί ποτέ από κανέναν» και καταλήγει πως «στο ΠΑΣΟΚ ξέρουμε να κάνουμε εκλογές, δημοκρατικά, ανοιχτά, διάφανα. Καλούμε τους πολίτες να αδράξουν αυτήν τη δημοκρατική ευκαιρία, να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες της 6ης Οκτωβρίου και μαζί να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και κυβερνών».