Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κύπρος: Τουρκικά μαχητικά F-5 πέταξαν πάνω από τη νεκρή ζώνη

Κύπρος: Τουρκικά μαχητικά F-5 πέταξαν πάνω από τη νεκρή ζώνη

Τρία τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέρασαν πάνω από τη νεκρή ζώνη της Κύπρου, την ίδια στιγμή που πραγματοποιούνται χωματουργικές εργασίες στην κατεχόμενη Μία Μηλιά.

Με πρόβες τζενεράλε μαχητικών αεροσκαφών και πτήσεις πάνω από τη νεκρή ζώνη προετοιμάζουν οι Αττίλες τα πανηγύρια της ντροπής ανήμερα της μαύρης επετείου της εισβολής στην Κύπρο, στις 20 Ιουλίου.

Κάμερα του Σίγμα κατέγραψε καρέ καρέ τρία μαχητικά F5 να παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Κύπρου πετώντας σε χαμηλό ύψος πάνω από τη νεκρή ζώνη στο Καϊμακλί.

«Καθημερινά υπάρχει κινητικότητα γύρω από αυτές τις ευαίσθητες περιοχές» δηλώνει ο υπουργός Αμυνας της Κύπρου

Κι ενώ καταγράφαμε εικόνες με τις τουρκικές χωματουργικές εργασίες που γίνονται στη κατεχόμενη περιοχή Μία Μηλιά, τρία μαχητικά αεροσκάφη πέρασαν πάνω από τη νεκρή ζώνη.

Συνεργείο του Σίγμα έσπευσε και χθες στη περιοχή Καϊμακλίου στα όρια της νεκρής ζώνης για να καταγράψει νέες εικόνες από τις εργασίες που εκτελούνται μπροστά από τουρκικό φυλάκιο.

Αν και οι μηχανές των φορτηγών ήταν σβηστές, όπως μάθαμε από έγκυρες πηγές σκοπός του εργοταξίου που στήθηκε στην περιοχή, είναι η δημιουργία δρόμου, γεγονός το οποίο έχει τη σημασία του.

«Καθημερινά υπάρχει κινητικότητα γύρω από αυτές τις ευαίσθητες περιοχές. Και βεβαίως, έχουν γνώση οι φύλακες και θέλω να δηλώσω με κάθε υπευθυνότητα ότι παρακολουθούμε με κάθε σοβαρότητα όλη την κατάσταση που επικρατεί σε αυτές τις ευαίσθητες περιοχές», ανέφερε ο υπουργός Αμυνας, Βασίλης Πάλμας.

«Προτεραιότητα η ναυτική βάση στο Μαρί»

Ως έργο που στόχο έχει ν’ αναβαθμίσει γεωπολιτικά την περιοχή χαρακτήρισε τη ναυτική βάση στο Μαρί ο υπουργός Αμυνας.

«Θεωρούμε ότι η ναυτική βάση είναι ένα έργο το οποίο θα συμβάλλει καθοριστικά γεωπολιτικά στην περιοχή για να εξυπηρετήσει ζητήματα που αφορούν είτε ανθρωπιστικές δραστηριότητες, είτε οποιεσδήποτε άλλες δραστηριότητες έχουν να κάνουν με κράτη που ανήκουν στην Ε.Ε. ή και με τρίτα κράτη τα οποία είναι φίλες χώρες της Κυπριακής Δημοκρατίας», τόνισε.

Την προσπάθεια, σύμφωνα με τον υπουργό, στηρίζει τεχνοκρατικά η Ελλάδα, και σύντομα αναμένεται η ολοκλήρωση της προμελέτης του έργου. Παράλληλα, πρόσθεσε, αναμένονται και οι εισηγήσεις των ειδικών για να τεθεί σε τροχιά η υλοποίηση.

Sports in

Μοράτα: «Η εμπιστοσύνη του Ιμπραΐμοβιτς και του Φονσέκα με έκαναν να πάω στη Μίλαν»

O Άλβαρο Μοράτα μίλησε για τη μετακίνησή του στην Μίλαν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024