Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: Νομοθέτημα - τερατούργημα για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση, να αποσυρθεί άμεσα

ΠΑΣΟΚ: Νομοθέτημα – τερατούργημα για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση, να αποσυρθεί άμεσα

To ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει ότι είναι ένα νομοσχέδιο «που προέκυψε χωρίς να προηγηθεί κανένας ουσιαστικός διάλογος με τους εμπλεκόμενους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς της χώρας»

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την «ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης» που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή ζητεί το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Όπως σημειώνεται σε κοινή δήλωση του βουλευτή Ιωαννίνων και υπεύθυνου ΚΤΕ Υγείας Ιωάννη Τσίμαρη και του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ «εν μέσω θέρους κατατέθηκε προς διαβούλευση ένα πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για την κατ’ ευφημισμό»«ολοκλήρωση» της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης».

Στη συνέχεια υπογραμμίζεται ότι είναι ένα νομοσχέδιο «που προέκυψε χωρίς να προηγηθεί κανένας ουσιαστικός διάλογος με τους εμπλεκόμενους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς της χώρας».

Κατά το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ «το προηγούμενο διάστημα με τις συστηματικές διαρροές προσχεδίων του νομοσχεδίου, όλοι οι εμπλεκόμενοι κοινωνικοί, συνδικαλιστικοί και επιστημονικοί φορείς δήλωσαν με κάθε τρόπο την απόλυτη αντίθεσή τους».

«Μόνος δρόμος η άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και η έναρξη ουσιαστικού διαλόγου»

Επιπλέον, όπως σημειώνεται, «πλήθος αντιδράσεων για την αποτελεσματικότητά του κατατέθηκαν και κατά την διάρκεια της διαβούλευσης. Αν οι κυβερνητικοί παράγοντες αντί να διαρρέουν προσχέδια νόμου, προκαλούσαν έναν ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο, σίγουρα δεν θα είχαμε ως αποτέλεσμα το τερατούργημα – νομοθέτημα».

Καταληκτικά τονίζεται στην ανακοίνωση πως «ο μόνος δρόμος για τη διασφάλιση της απεξάρτησης και της ψυχικής υγείας ως κοινωνικού δικαιώματος, με κυρίαρχο τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα τους, είναι η άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και η έναρξη ουσιαστικού διαλόγου».

Sports in

Τα δεδομένα για Ποκουσέφσκι: Η προτεραιότητα, η Euroleague και μία σημαντική απόφαση

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι είναι ένας παίκτης που ακούγεται έντονα για επιστροφή στην Ευρώπη, όμως τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα – Ποιες είναι οι σκέψεις του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024