Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ανοίγει ημιτελές το νέο «Καμπ Νόου»

Ανοίγει ημιτελές το νέο «Καμπ Νόου»

Στα τέλη του χρόνου θα παραδοθεί προς χρήση το ανακαινισμένο γήπεδο της Μπαρτσελόνα με χωρητικότητα όμως μόλις 64.000 θέσεων

Δεν θα είναι πλήρως έτοιμο, αλλά πρέπει να ανοίξει. Το νέο Spotify Camp Nou θα κάνει πρεμιέρα τον Δεκέμβριο με χωρητικότητα 64.000 θέσεων. Το γήπεδο της Μπαρτσελόνα δεν θα είναι εντελώς έτοιμο μέχρι το καλοκαίρι του 2026. Οι εργασίες όμως κορυφώνονται για να φιλοξενηθούν οι πρώτοι αγώνες στο τέλος της χρονιάς με έτοιμες την πρώτη και τη δεύτερη κερκίδα.

Έχουν περάσει 412 ημέρες εργασίας, περισσότερες από 5.700 συμβάσεις εργασίας ενώ 73.500 κυβικά τσιμέντου κατεδαφίστηκαν. Την 1η Ιουνίου 2023, ξεκίνησαν οι εργασίες για το Spotify Camp Nou. Η Μπαρτσελόνα θα παίξει ξανά στο ανακαινισμένο και θρυλικό γήπεδό της στο τέλος της χρονιάς, έστω και με το 60% της τελικής χωρητικότητας -γύρω στις 64.000 θέσεις. Με δύο εξέδρες και ακόμα χωρίς το στέγαστρο.

«Κάνουμε κάθε προσπάθεια για να είμαστε προετοιμασμένοι να παίξουμε αγώνες στο τέλος του τρέχοντος έτους», εξομολογήθηκε η Έλενα Φορτ, θεσμική αντιπρόεδρος της Μπάρτσα σε μια εκτενή συνέντευξη Τύπου σχετικά με την πρόοδο των εργασιών.

Το Spotify Camp Nou αναμένεται να φιλοξενήσει – στο εκατό τοις εκατό της χρήσης του με 104.200 οπαδους – την Μπαρτσελόνα τον Αύγουστο του 2026 , με αναμενόμενα ετήσια έσοδα 347 εκατ. ευρώ.

Θα τελείωνε νωρίτερα με εργασίες επτά μέρες την εβδομάδα, αλλά υπάρχουν και διαμαρτυρίες που προκάλεσαν κάποια προβλήματα στην πρόοδο των εργασιών. Για παράδειγμα, αυτά από τους κατοίκους της γειτονιάς Les Corts.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί ότι οι κάτοικοι έχουν δικαίωμα ανάπαυσης από τις εργασίες τα Σάββατα. Ζητάμε να δουλεύουμε κάθε μέρα της εβδομάδας: χρειαζόμαστε ενάμιση εκατομμύριο ώρες», εξομολογήθηκαν οι υπεύθυνοι, αλλά δεν μπορούν να βρουν άκρη με τα δικαστήρια.

Πάντως οι αγώνες της League Stage του Champions League θα γίνουν στο γήπεδο της Εσπανιόλ («Μονζούικ) όπως πέρυσι, αφού η UEFA ορίζει στους κανονισμούς της ότι πρέπει να παίζονται στο ίδιο γήπεδο.

Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του νέου γηπέδου Spotify Camp Nou οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, οι οποίοι έχουν επιδράσει τη διαδικασία. Η ανακαίνιση του είναι μέρος ενός μεγάλου έργου, του Espai Barça, που περιλαμβάνει αναβαθμίσεις σε πολλές υποδομές, συμπεριλαμβανομένου του Estadi Johan Cruyff (εκεί παίζει η δεύτερη ομάδα). Η συνολική πολυπλοκότητα του έργου και η εκτεταμένη φύση των εργασιών απαιτούν περισσότερο χρόνο για την ολοκλήρωση​, αλλά η Μπαρτσελόνα χρειάζεται έσοδα και τη φυσική της έδρα. Για το λόγο αυτό θα γυρίσει εκεί έστω κι αν το γήπεδο δεν είναι ακόμη έτοιμο.

Να σημειωθεί ότι το πλάνο για ηλεκτρονικό πίνακα 360 μοιρών στην οροφή εγκαταλείφθηκε.
Η Μπαρτσελόνα θα βάλει τελικά τρεις οθόνες και όχι μία 360 μοιρών. Ο διευθυντής επιχειρήσεων σχολίασε ότι η αλλαγή στην απόφαση οφείλεται στο γεγονός ότι τρεις δείκτες επιτρέπουν καλύτερη οπτικοακουστική διαχείριση, προσφέρεται πιο ξεκάθαρη εικόνα και είναι πιο παραγωγική σε επίπεδο χορηγίας.

Sports in

Μεγάλη μεταγραφή για τη Νότιγχαμ Φόρεστ – Κόκκινος ο Νίκολα Μιλένκοβιτς (pic)

Την απόκτηση του Νίκολα Μιλένκοβιτς από τη Φιορεντίνα ανακοίνωσε σήμερα (18/7) η Νότιγχαμ Φόρεστ, με τις δύο πλευρές να υπογράφουν συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024