Σήμερα (18/7) είναι προγραμματισμένες και οι εξι αγώνες ρεβάνς του πρώτου προκριματικού γύρου του Europa League 2024/25, που θα δώσουν τα ισάριθμα πρώτα εισιτήρια πρόκρισης.

Η 54η σεζόν αυτής της διασυλλογικής διοργάνωσης, 16η από τότε που μετονομάστηκε από Κύπελλο UEFA σε Europa League, και η πρώτη  φυσικά με τη νέα μορφή, που σαν μεγαλύτερη αλλαγή της έχει την παρουσία ενός ομίλου 36 ομάδων στην πρώτη της φάση, μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών, θα ολοκληρωσει τη διαδρομή της  με τον τελικό στις 21 Μαΐου 2025, προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο στάδιο «San Mamés» στο Μπιλμπάο.

Το ελληνικό ενδιαφέρον στρέφεται στο τελευταίο χρονικό παιχνίδι (21:15), στο στάδιο  «Ljudski vrt» στο Μάριμπορ, όπου η ονώνυμη ομάδα θα αντιμετωπίσει την  Μπότεφ Πλόβντιβ (Βουλγαρία) και η  ομάδα που θα επικρατήσει θα αναμετρηθεί (25/7 εντός και 1/8 εκτός) με τον Παναθηναϊκό στον β΄ προκριματικό γύρο του Europa League.

Πριν μία εβδομάδα, η Μπότεφ νίκησε με σκορ 2-1, χάρη σε ένα  γκολ του 20χρονου Νίκολα Ίλιεφ στο 74ο λεπτό (μόλις τρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα). Οι ικοδεσπότες είχαν ανοίξει τις αποστάσεις στο σκορ στο 9ο λεπτό με τον Ουγιάχ, πριν ο  Πίγιους Σίρβις ισοφαρίσει προσωρινά (19΄) για τους Σλοβένους.

 Τo πρόγραμμα των αγώνων ρεβάνς του α΄ προκριματικού γύρου του Europa League:

Πέμπτη 18 Ιουλίου
Λάπι (Κόσοβο)-Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία)                 2-0
Τόμπολ (Καζακστάν)-Ρουζομπερόκ (Σλοβακία)               5-2
Πάφος (Κύπρος)-Έλφσμποργκ (Σουηδία)                     3-0
Ζίρα (Αζερμπαϊτζάν)-Σερίφ Τιράσπολ (Μολδαβία)           0-1
Κορβινούλ Χουνεντοάρα (Ρουμανία)-Πάκσι (Ουγγαρία)       0-4
Μάριμπορ (Σλοβενία)-Μπότεφ Πλόβντιβ (Βουλγαρία)         2-1