Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Διαλύεται η «Ρεάλ» του παγκοσμίου πόλο

Διαλύεται η «Ρεάλ» του παγκοσμίου πόλο

Αποχωρεί ο βασικός επενδυτής από την Προ Ρέκο που μπαίνει σε καθεστώς εκκαθάρισης και βλέπει τους σταρ της να αποχωρούν – Στη Γιουγκ ο Κάκκαρης

Η Προ Ρέκο, ο πιο επιτυχημένος σύλλογος υδατοσφαίρισης στον κόσμο, βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης. Μετά τη χρηματοδότηση του συλλόγου της Γένοβας για περισσότερα από 19 χρόνια, ο Γκαμπριέλε Βόλπι και η Orlean Invest απέσυραν την οικονομική τους υποστήριξη την περασμένη εβδομάδα.

Χωρίς τα λεφτά της Orlean Invest, η Προ Ρέκο θα κάνει σημαντικές περικοπές στον προϋπολογισμό. Θα είναι τόσο μεγάλες που δεν μπορέσει να τηρήσει τα συμβόλαια με τους παίκτες της.

Ένας από αυτούς είναι και ο δικός μας, Κώστας Κάκκαρης. Ο κορυφαίος φουνταριστός στον κόσμο, θα μείνει ελεύθερος και όπως αναφέρουν στην Κροατία θα επιστρέψει στην Γιουγκ Ντουμπρόβνικ. Ο Αλβαρο Γρανάδος αν και μόλις υπέγραψε θα φύγει για τη Φερεντσβάρος και έπεται συνέχεια.

Ηδη ο πρόεδρος Μαουρίτσιο Φελούγκο ανέφερε ότι ο σύλλογος είναι προς πώληση και ενδέχεται να αντιμετωπίσει εκκαθάριση χωρίς νέα ιδιοκτησία.

Ο ιταλικός σύλλογος έχει παραιτηθεί από την wild card του για το Champions League (για να αποφύγει να πληρώσει 25.000 ευρώ στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία) και θα χρειαστεί να προκριθεί όπως και άλλες ομάδες μέσω προκριματικών στηριζόμενος στην ομάδα νέων του.

Οι παίκτες έχουν ενημερωθεί ότι μπορούν να αναζητήσουν νέες ομάδες, αν και ορισμένοι, όπως ο Φραντσέσκο Ντι Φούλβιο, έχουν δεσμευτεί να παραμείνουν.

Μετά από χρόνια αρνητικών ισολογισμών στο τέλος κάθε σεζόν, ο Βόλπι και ο επενδυτικός του όμιλος αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να αποσύρουν την υποστήριξή του στον σύλλογο. Η εταιρεία επιδιώκει τώρα να εστιάσει τις δραστηριότητές της σε πρωτοβουλίες με σημαντικότερο και ευρύτερο κοινωνικό αντίκτυπο από αυτό που παρέχει επί του παρόντος η Ρέκο.

Η 11 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης  είναι σαφές ότι χωρίς ιδιοκτήτη δεν θα μπορεί να εκπληρώσει όλες τις επιχειρησιακές και ανταγωνιστικές της υποχρεώσεις, από την πληρωμή συμμετοχής στο ιταλικό πρωτάθλημα και το Champions League μέχρι την κάλυψη της ενοικίασης πισίνας, των μισθών του προσωπικού και του παγκοσμίου επιπέδου ρόστερ της.

Θα μπορέσει η Ρέκο να παίξει την επόμενη σεζόν; Ο σύλλογος έχει ήδη δηλώσει ότι δεν αμφισβητείται η συμμετοχή στην Α1 Ιταλίας. Ωστόσο, ο Φελούγκο έχει προειδοποιήσει ότι χωρίς νέο ιδιοκτήτη, η συμμετοχή στο Champions League μπορεί να είναι αδύνατη.

Το γεγονός είναι ότι η Recco διοικήθηκε με μη βιώσιμο τρόπο. Έχουν πάρει πολλά χρήματα από το Βόλπι και έχουν απολαύσει ατελείωτη αγωνιστική επιτυχία με την ικανότητα να υπογράφουν τους καλύτερους παίκτες και προπονητές στον κόσμο και να τους πληρώνουν αδρά, αλλά δίχως να έχουν τα αντίστοιχα έσοδα για να φέρνουν στα ίσια τους λογαριασμούς τους.

Η Recco, όπως πολλοί σύλλογοι σε όλη την Ευρώπη, λειτουργεί σε ένα σύστημα που δεν τους επιτρέπει να ευδοκιμήσουν οικονομικά. Δεν θα μπορούσαν όμως να είχαν εξερευνήσει τρόπους διαφοροποίησης των ροών εσόδων τους αντί να βασίζονται σε έναν μοναδικό επενδυτή;

Επιπλέον, η τρέχουσα εστίαση στη βελτίωση των τμημάτων υποδομής του για την οικοδόμηση ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος εγείρει το ερώτημα: γιατί ο σύλλογος δεν το έκανε με κανέναν τρόπο όταν είχε την ευκαιρία;

Η Προ Ρέκο έχει κατακτήσει 36 πρωταθλήματα Ιταλίας, 17 κύπελλα Ιταλίας, 11 Τσάμπιονς Λιγκ, 9 Σούπερ Καπ και 1 Αδριατική Λίγκα.

Φέτος πήρε το πρωτάθλημα, ενώ στο ήταν φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ. Στη Μάλτα νίκησε στα πέναλτι τον Ολυμπιακό, ενώ έχασε στον τελικό από τη Φερεντσβάρος.

Sports in

Αντετοκούνμπο: «Έλα έτοιμος έτσι ώστε να μην χρειαστεί να προετοιμαστείς» (vid)

Η ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο ενόψει και του φιλικού της Ελλάδας με τη Σερβία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024