Τη Σημαία της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού παρέλαβε συμβολικά, η γυναίκα Σημαιοφόρος της Team Hellas, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, από τα χέρια του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου.

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του βάδην επελέγη από την ΕΟΕ μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και θα είναι οι πρώτοι Σημαιοφόροι στην παρέλαση των χωρών στην Τελετή Εναρξης, όπως έχει καθιερωθεί σε ένδειξη αναγνώρισης της Ελλάδας για το δώρο των Ολυμπιακών Αγώνων προς την ανθρωπότητα.

Το In βρήκε την Αντιγόνη μετά τη συμβολική παράδοση της Σημαίας και μίλησε μαζί για την τιμή αυτή με την ίδια να μην κρύβει τη χαρά της για το γεγονός ότι είναι Σημαιοφόρος μαζί με το μεγάλο αστέρι της Εθνικής μπάσκετ. «Ελπίζω να μπορέσω να τον αγκαλιάσω» είπε η Αντιγόνη για τον Giannis και πρόσθεσε: «είναι στιγμές που εμείς οι αθλητές μπορούμε να γίνουνε ένα με όλους τους αθλητές του κόσμου. Ανυπομονώ τη στιγμή που θα μπω μαζί με τον Γιάννη και θα μπορέσουμε να χαιρετήσουμε όλο τον πλανήτη.»

Η Ντρισμπιώτη θα πάρει μέρος για τρίτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, έχει κατακτήσει μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, αλλά δεν ήταν ποτέ Σημαιοφόρος. «Δεν έχω παραβρεθεί ποτέ σε Τελετή Έναρξης παρότι είναι η τρίτη μου Ολυμπιάδα και είμαι πολύ χαρούμενη που στο Παρίσι θα μπω ως Σημαιοφόρος. Είναι τεράστια η τιμή, είμαι πάρα πολύ συγκινημένη αλλά και πάρα πολύ ενθουσιασμένη».

Είναι η πρώτη αθλήτρια που μπαίνει στη μάχη των Ολυμπιακών από την ομάδα του στίβου και το πρωϊ της πρώτης μέρας του Αυγούστου, θα πάρει μέρος στα 20χλμ. βάδην. Πλέον θα πάει στον αγώνα με ακόμα καλύτερη ψυχολογία, μετά την επιλογή της ως Σημαιοφόρου. «Τη μέρα που το έμαθα είχα ταχυκαρδία και την επόμενη έκανα μία από τις καλύτερες προπονήσεις της ζωής μου. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι μου δίνει μεγάλη ώθηση για τη συνέχεια» είπε η Αντιγόνη κλείνοντας τη συζήτηση.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής απευθυνόμενος στη Σημαιοφόρο της Team Hellas, είπε: «Αντιγόνη, σου παραδίδω συμβολικά τη Σημαία γιατί θα είστε Σημαιοφόροι στην Τελετή Έναρξης μαζί με τον Γιάννη. Σας εύχομαι καλή επιτυχία και να σηκώσετε αυτή τη Σημαία ψηλά και με υπερηφάνεια, γιατί θα έχετε πίσω σας όλη την ομάδα των 100 αθλητών και αθλητριών που πιστεύουμε ότι θα κάνουν όλους της Έλληνες υπερήφανους με τις επιτυχίες τους.»