Ο Βασίλης Σπανούλης είχε διαμηνύσει εδώ και μέρες ότι ήθελε ένα φιλικό παιχνίδι απέναντι στην Σερβία, λίγες μέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Και υπήρχε προφανώς σοβαρός λόγος που ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας ήθελε το συγκεκριμένο φιλικό ματς.

Γιατί θα πρέπει εδώ να επισημανθεί ότι ο κόουτς δεν ζήτησε ένα ακόμα φιλικό, δεν ήταν δηλαδή στόχος του να παίξει η Εθνική μας ένα ακόμα φιλικό με οποιονδήποτε αντίπαλο.

Ο Σπανούλης ήθελε ένα φιλικό με αντίπαλο μια πολύ ισχυρή ομάδα και γι’ αυτό τον λόγο ζητούσε να γίνει ένας αγώνας με τους Σέρβους.

Η Σερβία είναι ομάδα με μεγάλες δυνατότητες και είναι σίγουρο πως ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θέλει να παίξει η Εθνική μας ένα παιχνίδι μεγάλων απαιτήσεων, πριν μπει στην «μάχη» των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μιλάμε επί της ουσίας για ένα παιχνίδι που στο μυαλό του Σπανούλη δεν θα είναι ένα «ακόμα» φιλικό, αλλά μια αναμέτρηση κόντρα σε έναν αντίπαλο που πάει στο Παρίσι διεκδικώντας ένα μετάλλιο.

Και τέτοιου είδους παιχνίδια μπορούν να προσφέρουν πολλά στα πλάνα των προπονητών, ειδικά λίγες μέρες πριν από την έναρξη μιας μεγάλης διοργάνωσης, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Ο Σπανούλης θα έχει την δυνατότητα να τσεκάρει τις τελευταίες λεπτομέρειες, κόντρα σε μια σπουδαία ομάδα κι αυτό άλλωστε είναι το ζητούμενο για την Εθνική μας ομάδα.

Να μπει στην «μάχη» του ομίλου της έχοντας προσέξει ακόμα και την τελευταία λεπτομέρεια και ο Σπανούλης ως γνωστό δίνει βάση σε όλα, δίνει ιδιαίτερη σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν θα είναι εύκολη και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και συγκέντρωση για να περάσουμε από τον όμιλο. Ο Καναδάς διαθέτει μια εξαιρετική ομάδα με παίκτες που παίζουν στο NBA ενώ κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει την μαχητική Αυστραλία.

Όποιος το κάνει είναι σίγουρο πως θα το πληρώσει ακριβά καθώς οι Αυστραλοί δεν «χαρίζουν κάστανα».

Αφήσαμε για το φινάλε την Ισπανία. Μιλάμε για μια ομάδα που σίγουρα δεν έχει την αίγλη και τις δυνατότητες του παρελθόντος, αλλά είναι πάντα η Ισπανία και δεν μπορείς να μην λάβεις υπόψιν και την προϊστορία.

Η Ισπανία είναι ομάδα που μας έχει «πληγώσει» πολλές φορές στο παρελθόν κι αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δείξουμε ακόμα μεγαλύτερη προσοχή στην αναμέτρηση με τους «φούριας ρόχας».

Το σημαντικό είναι πως η Εθνική ομάδα δείχνει καλή εικόνα, το κλίμα είναι καλό και μπορούμε να ελπίζουμε σε μια μεγάλη επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όλα όμως πρέπει να τα δούμε βήμα – βήμα, παιχνίδι με παιχνίδι.