Σε απεργιακό κλοιό η Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού
Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν απειλούν με απεργία λόγω των χαμηλών αμοιβών τους
- Βενσάλ Κασέλ, ετών 58: Η Μπελούτσι, ο Άντριου Τέιτ & άλλες ιστορίες για αυτόν που έφερε το Μίσος στην οθόνη
- Γιατί η Γερμανία δεν θα συνελάμβανε τον Νετανιάχου
- Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στη Βαρκελώνη, ζητώντας να μειωθούν τα ενοίκια
- Η Tesla η πιο θανατηφόρα μάρκα αυτοκινήτου σε περίπτωση ατυχήματος
Στο χάος κινδυνεύει να βυθιστεί η Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού στις 26 Ιουλίου, καθώς οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν απειλούν με απεργία λόγω των χαμηλών αμοιβών τους και «κραυγαλέες ανισότητες στη μεταχείριση». Με απεργίες όμως απειλούν και οι ιδιωτικοί σεκιούριτι.
Πολλοί από τους 3.000 χορευτές, μουσικοί, ακροβάτες και ηθοποιοί που θα συνεισφέρουν στο σόου εργάζονται για εξαιρετικά χαμηλούς μισθούς ή ακόμα και δωρεάν, ενώ το συνδικάτο που τους εκπροσωπεί υποστηρίζει πως εκατοντάδες απ’ αυτούς προσλήφθηκαν κάτω από «επαίσχυντες συνθήκες».
Εκπρόσωπος της Ενωσης των Καλλιτεχνών της Γαλλίας (SFA-CGR) δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή οι πρόβες για τις τελετές βρίσκονται σε εξέλιξη και λυπούμαστε που πρέπει να ανακοινώσουμε την κατάθεση ειδοποίησης απεργίας για το σόου στις 26 Ιουλίου 2024, καθώς και για τις επόμενες πρόβες των τελετών έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων».
Το συνδικάτο προσπάθησε να διαπραγματευτεί με τις ιδιωτικές εταιρίες που διοργανώνουν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, επισημαίνοντας «αμφισβητούμενες πρακτικές, κραυγαλέες ανισότητες στη μεταχείριση και έλλειψη κοινωνικού διαλόγου κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για τις τελετές».
Μέλος του SFA εκτιμά πως περίπου 250-300 χορευτές από τους συνολικά 3.000 που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες «προσλήφθηκαν υπό επαίσχυντες συνθήκες, χωρίς αποζημίωση ή χωρίς να γνωρίζουν το ποσό της μεταβίβασης των συγγενικών δικαιωμάτων».
Η τελευταία εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στις απειλές των ιδιωτικών σεκιούριτι πως θα απεργήσουν αν δεν ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες για να αυξηθεί η αποζημίωσή τους.
«Στον τομέα της ασφάλειας οι συνθήκες εργασίας είναι πολύ δύσκολες, οι εργαζόμενοι υφίστανται πραγματικά κακομεταχείριση ενώ σε πολλές εταιρίες δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις», ανέφερε η γενική γραμματέας του CGT, Σοφί Μπινέ.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις