Το Ολυμπιακό Χωριό στο βόρειο Παρίσι άνοιξε σήμερα (18/7) επίσημα τις πόρτες του, ημέρα κατά την οποία αρκετές εκατοντάδες αθλητές αναμένεται να καταλάβουν τους χώρους οκτώ ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Το Ολυμπιακό Χωριό, εκτείνεται σε 52 εκτάρια, θα φιλοξενήσει σχεδόν 14.500 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 9.000 αθλητών στην κορύφωση των Αγώνων.

«Είμαστε έτοιμοι», διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του Ολυμπιακού Χωριού Αγουστίν Τραν βαν Τσάου στο France Info λίγα λεπτά πριν από τα εγκαίνια.

Οι Γάλλοι ενισχύουν την ασφάλεια των Αγώνων με Βραζιλιάνους ομοσπονδιακούς αστυνομικούς

Η ασφάλεια αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, καθώς το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη θα φιλοξενηθεί σε λίγες ημέρες σε μια πόλη που έχει πληγεί από φονικές επιθέσεις Ισλαμιστών εξτρεμιστών.

Οι ανησυχίες επικεντρώνονται στην Τελετή Έναρξης, η οποία για πρώτη φορά θα διεξαχθεί εκτός κάποιου σταδίου, καθώς η παρέλαση των χωρών θα πραγματοποιηθεί σε σκάφη κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα, τη στιγμή που ο κόσμος θα την παρακολουθεί από τις όχθες του και τις γύρω γέφυρες.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ασφάλειας, η Βραζιλία θα στείλει ομοσπονδιακούς αστυνομικούς για να βοηθήσουν στην περιπολία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Συγκεκριμένα, από σήμερα (17/7), δεκατέσσερις πράκτορες της ομοσπονδιακής Αστυνομίας της «χώρας του καφέ» βρίσκονται στη γαλλική πρωτεύουσα για να βοηθήσουν στην αστυνόμευση στους δρόμους του Παρισιού.