Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σπλίτερ: «Θέλω να μοιάζω στον Πόποβιτς»

Σπλίτερ: «Θέλω να μοιάζω στον Πόποβιτς»

Ο Τιάγκο Σπλίτερ μίλησε για την πρώτη του εμπειρία σε πάγκο ομάδας της Euroleague και τόνισε πως θέλει να μοιάσει στον Γκρεγκ Πόποβιτς.

Η Παρί θα είναι στη Euroleague τη νέα αγωνιστική περίοδο και αποφάσισε να δώσει τα «κλειδιά» της ομάδας στον Τιάγκο Σπλίτερ, που θα έχει την πρώτη του εμπειρία ως head coach στην Ευρώπη.

Ο Βραζιλιάνος μίλησε για την ευκαιρία που θα έχει, για το πως ήρθε η συμφωνία, για το στυλ του, αλλά και για το ότι θέλει να μοιάσει στον σπουδαίο Γκρεγκ Πόποβιτς.

Οι δηλώσεις του Τιάγκο Σπλίτερ:

Για το πως ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις: «Ο Ντέιβιντ Καν ήξερε τον Μαρσελίνιο Χουέρτας, με τον οποίον δουλεύω στην Εθνική Βραζιλίας. Μιλούσα μαζί του και είδα μία ευκαιρία. Του είπα πως ήθελα να μιλήσω στον Ντέιβιντ. Εγώ ξεκίνησα τις επαφές. Αλλά ήταν περίπλοκα τα πράγματα γιατί είχα συμβόλαιο με τους Ρόκετς. Ήταν περισσότερο συζήτηση στην αρχή. Τους έκανε εντύπωση όταν τους είπα ότι σκεφτόμουν να γυρίσω στην Ευρώπη».

Για τις διαπραγματεύσεις: «Ήμουν ανοιχτός, ένιωθα έτοιμος γιατί ήθελα να κάνω το άλμα και να γίνω προπονητής. Τους άρεσε ο λόγος μου, η ενέργειά μου, η γνώση μου για το παιχνίδι, Μιλήσαμε, τους έδειξα βίντεο με όσα κάνω και θέλω να κάνω και φτάσαμε σε συμφωνία. Οι Ρόκετς σεβάστηκαν την απόφασή μου. Είμαι ευγνώμων για αυτό».

Για την Παρί: «Η Παρί έχει γρήγορο στιλ, που μου αρέσει, είναι μοντέρνο μπάσκετ. Νομίζω είναι αυτό που πρέπει να κάνεις, ειδικά όταν έχεις νεανικό ρόστερ. Δε θα αλλάξει η ένταση στην άμυνα».

Για το στιλ του: «Προσπαθώ να πάρω τα καλύτερα από όλους. Ο Ιβάνοβιτς με έφτιαξε ως παίκτη. Αλλά δε θα είμαι σαν αυτόν. Παίρνει το καλύτερο από εσένα αλλά χωρίς να συνδέεται με τους παίκτες. Θέλω να μοιάζω στον Γκρεγκ Πόποβιτς, που ξέρει πως να είναι σκληρός αλλά θα σε αγκαλιάσει μετά το τέλος του ματς ή της προπόνησης, θα σου μιλήσει για την οικογένειά σου».

Sports in

Τα δεδομένα για Ποκουσέφσκι: Η προτεραιότητα, η Euroleague και μία σημαντική απόφαση

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι είναι ένας παίκτης που ακούγεται έντονα για επιστροφή στην Ευρώπη, όμως τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα – Ποιες είναι οι σκέψεις του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024