Για την επίθεση που θα πραγματοποιούσε κατά του Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι μιλούσε στο διαδίκτυο ο Τόμας Μάθιου Κρουκς, ο 20χρονος που τον πυροβόλησε στην προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια και έπειτα έπεσε νεκρός από τα πυρά των μελών της Secret Service (Μυστική Υπηρεσία).

Οι αρχές των ΗΠΑ εξακολουθούν να ερευνούν για το κίνητρο του 20χρονου Τόμας Μάθιου Κρους

Σύμφωνα με το Fox News, αξιωματούχοι της Secret Service και του FBI δήλωσαν στους Αμερικανούς γερουσιαστές κατά τη διάρκεια ενημέρωσης όλων των μελών την Τετάρτη 17 Ιουλίου ότι ο 20χρονος Κρουκς έγραψε ένα απειλητικό μήνυμα στην πλατφόρμα παιχνιδιών Steam λίγες ημέρες πριν από την απόπειρα δολοφονίας.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, ο Κρουκς φαίνεται να έγραψε: «Η 13η Ιουλίου θα είναι η πρεμιέρα μου, παρακολουθήστε την εξέλιξή της».

Ο Ντόναλντ Τραμπ με επίδεσμο στο αυτί μετά την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του.

Τι είναι το Steam – Τι βρήκαν οι ερευνητές στον υπολογιστή του 20χρονου

Το Steam είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα όπου δεκάδες εκατομμύρια παίκτες αγοράζουν παιχνίδια και επικοινωνούν. Η ανακάλυψη έγινε καθώς οι ερευνητές συνεχίζουν να εξετάζουν τις τεχνολογικές συσκευές του 20χρονου δράστη, συμπεριλαμβανομένων των κινητών τηλεφώνων και του φορητού υπολογιστή του, χωρίς όμως ακόμη να έχουν εντοπίσει το κίνητρό του.

Όταν οι ερευνητές εξέτασαν τον φορητό υπολογιστή του Κρουκς, βρήκαν μερικές αναζητήσεις τον Ιούλιο: Τραμπ, Μπάιντεν, πότε είναι το συνέδριο του DNC και η προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ στις 13 Ιουλίου.

Οι ερευνητές δεν βρήκαν κανένα στοιχείο συγκεκριμένης ιδεολογίας στον φορητό υπολογιστή, κάτι που το FBI θεωρεί αξιοσημείωτο, και κανείς στις ανακρίσεις δεν ανέφερε ότι ο Κρουκς συζητούσε για πολιτική, σύμφωνα με γερουσιαστές που μίλησαν στο Fox News μετά τη συνάντηση.

Οι γερουσιαστές έμαθαν επίσης ότι ο Κρουκς είχε δύο κινητά τηλέφωνα. Το βασικό τηλέφωνό του ανακτήθηκε από τον τόπο του εγκλήματος μαζί με έναν πομπό με τηλεχειριστήριο.

Ένα δεύτερο κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στο σπίτι είχε μόνο 27 επαφές. Το FBI βρίσκεται στη διαδικασία εντοπισμού και ανάκρισης αυτών των ανθρώπων, είπαν στους γερουσιαστές.

Οι γονείς του είχαν επικοινωνήσει με τις αρχές

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι οι γονείς του Κρουκς επικοινώνησαν με τις αστυνομικές αρχές το Σάββατο, λίγες ώρες πριν από την απόπειρα δολοφονίας.

Η μητέρα και ο πατέρας του επίδοξου δολοφόνου ενημέρωσαν την τοπική αστυνομία ότι ο Κρουκς αγνοείται και ότι ανησυχούν για την υγεία του, δήλωσε πηγή στο Fox News.

«Παραμένει ασαφές αν γνώριζαν ότι είχε στην κατοχή του ένα τουφέκι AR-15 που ανήκε στον πατέρα του», γράφει το Fox News, αν και άλλα αμερικανικά μέσα έχουν μεταδώσει ότι ο πατέρας του ενημέρωσε τις αρχές για την απουσία του συγκεκριμένου τυφεκίου από το σπίτι της οικογένειας.