Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Επανεξελέγη πρόεδρος της ΕΕ - Τα αποτελέσματα

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Επανεξελέγη πρόεδρος της ΕΕ – Τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα είναι και για τα επόμενα πέντε χρόνια στο «τιμόνι» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επανεξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν) με 401 ψήφους υπέρ στην ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο.

Παρά τις ανησυχίες των προηγούμενων ημερών, τελικά η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επανεξελέγη πρόεδρος της ΕΕ

Η Γερμανίδα πολιτικός εξασφάλισε τελικά άνετα τη δεύτερη θητεία που θα διαρκέσει για πέντε χρόνια.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Ψήφισαν συνολικά 707 ευρωβουλευτές.

Υπέρ της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ψήφισαν 401 ευρωβουλευτές, κατά της επανεκλογής της 284, 15 ευρωβουλευτές απείχαν, ενώ υπήρχαν και επτά άκυρα.

Υπενθυμίζουμε ότι για να επανεκλεγεί η φον ντερ Λάιεν χρειαζόταν 361 ψήφους.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στο μόνιτορ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τι είχε τονίσει στην ομιλία της η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε πει, ανάμεσα σε άλλα, το πρωί στην ομιλία της προς τους ευρωβουλευτές: «Βρισκόμαστε σε μια περίοδο βαθιάς ανησυχίας. Οι οικογένειες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του κόστους διαβίωσης, το μέλλον του πλανήτη και τον πόλεμο. Οι αγρότες αισθάνονται πίεση και όλα αυτά είναι συμπτώματα ενός κόσμου που όλα αμφισβητούνται και όλα χρησιμοποιούνται ως όπλο».

«Είμαι πεπεισμένη ότι η Ευρώπη, μια ισχυρή Ευρώπη, μπορεί να ανταποκριθεί στην πρόκληση και γι’ αυτό ζητώ την εμπιστοσύνη σας σήμερα», πρόσθεσε.

Τόνισε ακόμη ότι: «Οι επιλογές είναι οι ‘μεντεσέδες’ του πεπρωμένου. Ας κάνουμε την επιλογή της δύναμης, της ηγεσίας και της Ευρώπης».

«Η δημοκρατία είναι ο κοινός μας θησαυρός. Είναι ένα κοινό πλαίσιο που μπορούμε να εκφράσουμε τις διάφορες μας. Αυτό το πλαίσιο είναι ζωτικής σημασίας και εύθραυστο. Το θεωρούσαμε δεδομένο. Αλλά αυτή τη στιγμή απειλείται. Η Ρωσία διεξάγει έναν αδιάκοπο πόλεμο εδώ και πάνω από 2 χρόνια αλλά και σε όλη την ΕΕ και τα θεσμικά μας όργανα. Οι δημοσιογράφοι και οι υπηρεσίες μας αποκαλύπτουν υποθέσεις διαφθοράς και παραπληροφόρησης από τη Ρωσία και την Κίνα.

Εδώ και δεκαετίες ποτέ δεν είχαμε δει τέτοιου είδους επιθέσεις υβριδικές. Γνωρίζουμε στην Κομισιόν πως έχει η κατάσταση και κάνουμε ένα τεράστιο έργο ανάλυσης και έχουμε αρχίσει να χρησιμοποιούμε σημαντικά εργαλεία προς αυτή τη κατεύθυνση αλλά θα πρέπει να παρεμποδίσουμε τους εχθρικούς ξένους παράγοντες και να μην επιτρέψουμε να εμπλέκονται στις διαδικασίες μας και να τις καταστρέφουν», σημείωσε η ίδια.

Δείτε εικόνα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Sports in

Επίσημο: Φιλικό με την Σερβία για την Εθνική Ελλάδος πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Επισημοποιήθηκε το φιλικό της Εθνικής Ελλάδος με την Σερβία, στις 22 Ιουλίου στο Βελιγράδι, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024