Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Δέσποινα Βανδή: «Πρωταγωνιστεί» σε εμπρηστικό πρωτοσέλιδο στην Τουρκία

Δέσποινα Βανδή: «Πρωταγωνιστεί» σε εμπρηστικό πρωτοσέλιδο στην Τουρκία

Η… Βανδή μια από τις 3 «ελληνικές προκλήσεις» σε τουρκική εφημερίδα - Φωτό

Το φυσάνε και δεν κρυώνει οι Τούρκοι αυτό που συνέβη πριν από δύο μέρες, όπου η Δέσποινα Βανδή ακύρωσε την εμφάνισή της στο Τσεσμέ, όταν οι διοργανωτές αρνήθηκαν να κατεβάσουν την αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ από την σκηνή.

Τότε η δήμαρχος του Τσεσμέ ανέβηκε στη σκηνή και κάλεσε την Δέσποινα Βανδή να αποχωρήσει από την πόλη, πυροδοτώντας την ένταση και δίνοντας υλικό στα τουρκικά ΜΜΕ να ασχοληθούν εκτενώς με το εν λόγω ζήτημα.

Μετά από αμέτρητα δημοσιεύματα στα τουρκικά sites και την «επίθεση» τούρκων χρηστών στο προφίλ της Δέσποινας Βανδή, τώρα η Ελληνίδα τραγουδίστρια βρέθηκε και σε πρωτοσέλιδο τουρκικής εφημερίδας!

«Ελλάδα, μη δοκιμάζεις την υπομονή μας»

Συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή 19 Ιουλίουρωτ η Δέσποινα Βανδή «κοσμεί» την πρώτη σελίδα της εθνικιστικής τουρκικής εφημερίδας Soczu.

Η Ελληνίδα τραγουδίστρια, με αφορμή το επίμαχο περιστατικό στο Τσεσμέ της Σμύρνης και την άρνησή της να συμμετάσχει σε φιλανθρωπική συναυλία λόγω αφισών με τον Κεμάλ Ατατούρκ που ήταν αναρτημένες στον χώρο, βρέθηκε στο στόχαστρο του τουρκικού Τύπου με ιδιαίτερα εμπρηστικά σχόλια.

«Ελλάδα, μη δοκιμάζεις την υπομονή μας» γράφει χαρακτηριστικά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, στο δεξιό μέρος της οποίας βρίσκεται και η Δέσποινα Βανδή.

Μάλιστα, το τουρκικό παραλήρημα δεν σταματά εκεί. Η εφημερίδα αναφέρεται σε τρεις ελληνικές προκλήσεις μεταξύ των οποίων και αυτό που έκανε η τραγουδίστρια στο Τσεσμέ της Σμύρνης.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

  • «Πραγματοποίησαν δρομολόγιο πλοίου σε ένα νησί το οποίο ανήκει στην Τουρκία» (εννοώντας τη… Ρω)
  • «Χτίζουν στρατιωτική βάση στην ελληνοκυπριακή πλευρά»
  • «Δεν μπορούν να αντέξουν τον Ατατούρκ και την τουρκική σημαία» (και αναφέρονται προφανώς στην αποχώρηση της Δέσποινας Βανδή από τη συναυλία στο Τσεσμέ).

Δείτε το εν λόγω πρωτοσέλιδο

Αξίζει να σημειωθεί πως, μετά την ακύρωση της συναυλίας από τη Δέσποινα Βανδή στο Τσεσμέ, ακολούθησε επίθεση στη σελίδα της στο Instagram αλλά και σε εκείνη του Βασίλη Μπισμπίκη, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκαναν και τα τουρκικά ΜΜΕ, χρησιμοποιώντας διόλου κολακευτικά σχόλια εναντίον της.

Η απάντηση της Δέσποινας Βανδή

Η Δέσποινα Βανδή, στην ανάρτησή της στο Instagram, ανέφερε για το περιστατικό ότι την ευθύνη φέρει εξ ολοκλήρου το TEV (Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας) καθώς «μονομερώς αποφάσισε να αλλάξει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως συναυλία και του έδωσε πολιτικό χαρακτήρα ενώ δεν είχαμε συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο. Ως εκ τούτου η συμμετοχή μου στη συναυλία δεν ήταν δυνατή».

Η διάσημη τραγουδίστρια, σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ τόνισε ότι δε θα τραγουδούσε ποτέ μπροστά από μία φωτογραφία του σφαγέα των Ελλήνων, υπογραμμίζοντας: «Θα αποτελούσε προσβολή της ιστορικής μνήμης η εμφάνιση οποιουδήποτε Έλληνα καλλιτέχνη σε εκδήλωση με φόντο γιγαντοαφίσας σημαίας του Κεμάλ Ατατούρκ. Πόσο μάλιστα με την επέτειο 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο».

Το παρασκήνιο

Η Δέσποινα Βανδή πήρε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης την απόφαση να ακυρώσει τη συναυλία της στην Σμύρνη, επειδή, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, αναρτήθηκε στον χώρο της εκδήλωσης αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ.

Με ανάρτησή της στο Instagram η Δέσποινα Βανδή ανέφερε για το περιστατικό ότι την ευθύνη φέρει εξ ολοκλήρου το TEV καθώς «μονομερώς αποφάσισε να αλλάξει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως συναυλία και του έδωσε πολιτικό χαρακτήρα ενώ δεν είχαμε συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο. Ως εκ τούτου η συμμετοχή μου στη συναυλία δεν ήταν δυνατή» δήλωσε, εκφράζοντας τον σεβασμό της σε όσους την τίμησαν με την παρουσία τους στην Σμύρνη.

Sports in

Mεντιλίμπαρ: Πιστεύει στα νιάτα και το δείχνει

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έδειξε εμπιστοσύνη στα παιδιά από την ακαδημία του συλλόγου, στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας των πειραιωτών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024