Στο όρος Πάικο υπάρχει πυρκαγιά σε εξέλιξη, κοντά στην περιοχή Κρανέας Πέλλας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν μπορούν να επιχειρήσουν ακόμα κοντά στη φωτιά, καθώς είναι στις παρυφές του πεδίου βολής Κρανέας Πέλλας, οπότε πρέπει να έρθει και ο στρατός να καθοδηγήσει τους πυροσβέστες στις επιχειρήσεις.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή έχουν πλέον 22 πυροσβέστες και 9 οχήματα (αρχικά, πριν πάρει διαστάσεις είχαν 13 πυροσβέστες και 5 οχήματα). Η πυρκαγιά σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να καίει από νωρίς το βράδι σε δασική έκταση στο Πάικο η οποία ωστόσο απέκτησε μεγάλες διαστάσεις, εξαιτίας των ανέμων.

Την ίδια ώρα φωτιά έχουμε και στο Λουτροχωρι Σκύδρας λίγα μέτρα μακριά από τα πρώτα σπίτια του χωριού. Στο σημείο κάτοικοι του χωριού με βυτία αλλά και πυροσβέστες δίνουν την δική τους μάχη με την πύρινη λαίλαπα η οποία προκλήθηκε σε παράνομη χωματερή. Η φωτιά στο Λουτροχώρι φέρεται να βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο.

Μόλις πάνε οι μονάδες του στρατού θα ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις στο Πάικο

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν ενημερωθεί τα πτητικά μέσα τα οποία θα συνδράμουν τους πυροσβέστες με το πρώτο φως της μέρας, όπως μετέφερε ο Αντιπεριφεριάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζης στο Pellanews.

Οι αναφορές κατοίκων κάνουν για μια καταπράσινη περιοχή, συνεπώς υπάρχει και μεγάλη ποσότητα καύσιμης ύλης. Έχει γίνει ήδη κάλεσμα για εθελοντές από τις γύρω περιοχές, όμως σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ίσως να είναι καλύτερο το αποτέλεσμα το πρωί που θα υπάρχει καλύτερη εικόνα των αναγκών, παρά τώρα.

Τα ορεινά σημεία είναι και τα πιο δύσκολα για την κατάσβεση των πυρκαγιών, όπως φάνηκε και στο Φαλακρό όρος σήμερα.