Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σημαντικά Συμπεράσματα και Κατευθύνσεις στη Μάχη κατά του Καρκίνου του Ενδομητρίου

Σημαντικά Συμπεράσματα και Κατευθύνσεις στη Μάχη κατά του Καρκίνου του Ενδομητρίου

Διεθνής Αναγνώριση για την Κλινική ΡΕΑ στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO)

Διεθνή αναγνώριση έλαβε η Κλινική ΡΕΑ στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO), το σημαντικότερο συνέδριο παγκοσμίως για την ογκολογία, με την αποδοχή της ερευνητικής της μελέτης «Rate of p53 and MMR IHC assessment accordance between matched D&C and hysterectomy samples in uterine cancer» , με αντικείμενο τη διερεύνηση των μοριακών βιοδεικτών P53 & MMR  οι οποίοι αποτελούν ιδιαίτερα σημαντικούς προγνωστικούς και θεραπευτικούς παράγοντες στον καρκίνο του ενδομητρίου. Η ερευνητική μελέτη έγινε δεκτή και δημοσιεύτηκε στο παγκόσμιο συνέδριο της ASCO που πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο, καταδεικνύοντας τη σημαντικότητα των συμπερασμάτων που εξήχθησαν.

Η μελέτη που διεξήχθη από την εξειδικευμένη ερευνητική ομάδα της Κλινικής ΡΕΑ, αξιολόγησε την συμφωνία των αποτελεσμάτων της ογκοπρωτεϊνης p53 και των γονιδίων επιδιόρθωσης του DNA MMR, μέσω ανοσοϊστοχημείας, μεταξύ δειγμάτων προερχόμενα από υστεροσκόπηση και από υστερεκτομή, σε ασθενείς με πρώιμο καρκίνο του ενδομητρίου. Τα αποτελέσματα έδειξαν απόλυτη συμφωνία (100%) για την p53 και 98,96% συμφωνία για τα γονίδια MMR.

Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι η αξιολόγηση των βιοδεικτών p53 και MMR σε δείγματα προερχόμενα από υστεροσκόπηση είναι εξίσου αξιόπιστη με την αξιολόγηση σε δείγματα υστερεκτομής. Το συμπέρασμα αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό καθώς η γνώση της μοριακής κατάστασης του καρκίνου του ενδομητρίου πριν από το χειρουργείο, μπορεί να καθοδηγήσει τις αποφάσεις για την χειρουργική αντιμετώπισή του αλλά και τις επιλογές διατήρησης γονιμότητας, καθιστώντας περιττή την επαναξιολόγηση των συγκεκριμένων βιοδεικτών μετά από την υστερεκτομή, μειώνοντας παράλληλα και το κόστος θεραπείας.

Ο πρόεδρος της Κλινικής ΡΕΑ, κ. Κυριάκος Μητσάκος – Μπαρμπαγιάννης δήλωσε ότι «Η διάκριση αυτή επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Κλινικής ΡΕΑ στην καινοτομία και την αριστεία στον τομέα της γυναικολογικής ογκολογίας αλλά και γενικότερα στην παροχή κορυφαίας φροντίδας υγείας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη καινοτόμων θεραπευτικών προσεγγίσεων που μπορούν να βελτιώσουν τις ζωές των ασθενών.»

 Μπορείτε να δείτε τη δημοσίευση εδώhttps://meetings.asco.org/abstracts-presentations/237682

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Θέλουμε πρωτάθλημα και Κύπελλο, είμαι χαρούμενος με όσα είδα»

Οι δηλώσεις του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά την ολοκλήρωση του φιλικού του Ολυμπιακού με τον Άγιαξ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024