Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Η ελληνική παραλία που είναι στη λίστα με τις καλύτερες του πλανήτη

Η ελληνική παραλία που είναι στη λίστα με τις καλύτερες του πλανήτη

Η παραλία έχει λευκή άμμο, τιρκουάζ νερά και κυπαρίσσια που φτάνουν μέχρι την ακτή

Στη λίστα με τις καλύτερες παραλίες παγκοσμίως εντάχθηκε η παραλία Βουτούμι. Κάθε χρόνο, η Banana Boat διεξάγει και παρουσιάζει τα The World’s 50 Best Beaches. Στη σύνταξη της λίστας συμμετέχουν χιλιάδες ταξιδιωτικοί επαγγελματίες, οι οποίοι προηγουμένως απαντούν σε ερωτήσεις που στόχο έχουν να φωτογραφίσουν τις καλύτερες παραλίες στον κόσμο.

Έτσι, σύμφωνα με τη φετινή λίστα, την οποία δημοσίευσε το Forbes, στην πρώτη θέση βρίσκεται το Trunk Ba στο St. John στις Παρθένες Νήσους των Ηνωμένων Πολιτειών ενώ στην 5η θέση το Βουτούμι στους Αντιπαξούς. Η παραλία απέχει από τους Παξούς μόλις 20 λεπτά και είναι προσβάσιμη μόνο με καραβάκι.

Νερό πραγματικό κρύσταλλο

Η μαγεία αυτής της παραλίας γίνεται αμέσως αντιληπτή αν ξεκινήσει κανείς από ψηλά, από τους καταπράσινους λόφους που προσφέρουν δροσερή σκιά στην ακτή και κοιτάξει για μία στιγμή προς τα κάτω, προς τη διάφανη θάλασσα και τα μικρά ή μεγάλα γιοτ που αράζουν στα ανοιχτά του κόλπου, δίνοντας την εντύπωση πως κρέμονται πάνω από τα πεντακάθαρα νερά.

Νερά πραγματικό κρύσταλλο που αφήνουν να φανερωθεί κάτω από τα πόδια σας η μαλακή, λευκή άμμος που καλύπτει τον πυθμένα και σας επιτρέπει να δείτε με ευκολία τον βυθό, χωρίς μάσκα και χωρίς καν να βουτήξετε.

Μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας

Προσβάσιμη με σκάφος

Η ακτή είναι στρωμένη με μεγάλες, λευκές πέτρες, αλλά θα βρείτε αρκετά τμήματα καλυμμένα με άμμο και αυτή είναι η όμορφη διαφορά ανάμεσα στις παραλίες των Αντίπαξων με αυτές των Παξών: είναι περισσότερο «φιλικές» και «εύκολες» ειδικά αν ταξιδεύετε με παιδιά.

Στον υπέροχο κόλπο μπορείτε να φτάσετε και με σκάφος κατευθείαν από τους Παξούς και να επιστρέψετε πάλι πίσω μετά από μερικές ώρες, αφού έτσι κι αλλιώς στο νησί δεν υπάρχει κάποιο κατάλυμα για να μείνετε, οπότε η διαμονή σας θα είναι σίγουρα απέναντι.

Sports in

Τάισον: «Χαρούμενος που πήρα ακόμη ένα βραβείο, ανυπομονώ για τη νέα σεζόν» (pic)

Ο Τάισον αναφέρθηκε στο βραβείο του καλύτερου πασέρ του πρωταθλήματος, αλλά και στη νέα χρονιά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024