Οι παραλίες της Μεσσηνίας είναι από τις πιο δημοφιλείς σε όλη την Ελλάδα. Άλλωστε, υπάρχουν τόσες πολλές που μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με το που έχετε κανονίσει τη διαμονή σας, αλλά και με το γούστο και τη διάθεσή σας. Οργανωμένες και μη, με γαλαζοπράσινα νερά και υπέροχα τοπία, θα σας μείνουν αξέχαστες.

Οι παραλίες του Κυπαρισσιακού Κόλπου

Ξεκινώντας από τη μεριά του Ιονίου, στον Κυπαρισσιακό Κόλπο θα κολυμπήσετε στις παραλίες Αγιαννάκη, Βουνάκι, Καλό Νερό, Σεργιάνι και πλησιάζοντας προς την Κυπαρισσία, στις Λιμανάκι και Σανί, Καρτελά. Οργανωμένα είναι στο Στόμιο, στο Βρωμονέρι και στο Ρωμανό. Μια από τις πιο διάσημες παραλίες της Μεσσηνίας και όλης της Ελλάδας είναι αυτή της Βοϊδοκοιλιάς, ανοργάνωτη με άπλετο χώρο και καντίνες πριν φτάσετε.

Η Παραλία Διβάρι/Ντιβάρι (Χρυσή Ακτή), βρίσκεται μπροστά από την ομώνυμη λίμνη, ενώ μπορείτε να καθίσετε και στη Γιάλοβα. Στη Μεθώνη θα κολυμπήσετε στην παραλία Κρητικά, παρακάτω στις Λάμπες και στο Μαυροβούνι που θα υπάρχουν πολλά camping.

Στην παραλία της Φοινικούντας υπάρχουν πολλά καταλύματα, στη Λούτσα είναι πιο ήσυχα και αν περπατήσετε στο μονοπάτι θα φτάσετε στο Καντούνι. Μέσω χωματόδρομου ή με καραβάκι προσεγγίζετε την παραλία Μαράθι, ενώ εύκολη είναι η πρόσβαση για το Τσαπί.

Στο Μεσσηνιακό Κόλπο

Προχωρώντας προς την Κορώνη και το Μεσσηνιακό Κόλπο, θα κολυμπήσετε στον Άγιο Νικόλαο, στο Μεμί, στη Ζάγκα, Λιβαδειά, ενώ ακολουθεί η Αγιά Τριάδα με τα γαλαζοπράσινα νερά. Πιο οικογενειακές είναι οι παραλίες της ακτογραμμής, με τις Περούλια, Άγιο Ανδρέα, Χράνο, Χελωναριά που διαθέτουν ξαπλώστρες. Το δημοφιλές χωριό Πεταλίδι διαθέτει παραλία, οι Βελίκα, Ανάληψη και Μπούκα είναι αμμώδεις.

Στην Καλαμάτα και στη Μεσσηνιακή Μάνη

Η πόλη της Καλαμάτας διατρέχεται από μια απέραντη παραλία με beach bars και θαλάσσια παιχνίδια για τα παιδιά, ενώ αρκετοί κατευθύνονται και στις Βέργας, Αλμυρού και Μικρής Μαντινείας. Βότσαλο θα συναντήσετε παρακάτω στο Ακρογιάλι και στη Σάντοβα, ενώ το διαμάντι της περιοχής αποτελούν οι Κιτριές.

Στη Μεσσηνιακή Μάνη, θα κολυμπήσετε την ώρα του ηλιοβασιλέματος στην Καρδαμύλη. Αλλά και στις παραλίες Ριτσά, Καλαμιτσίου και στις δημοφιλείς Φονέα και Καλογριάς. Ακολουθούν η Στούπα, η Μικρή Χαλικούρα και ο Άγιος Νικόλαος.

Πηγή: diakopes.gr