Η Fraport Greece διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά, μαζί με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, το «Hellenic Aviation Summer School 2024», μία καινοτόμα εκπαιδευτική πρωτοβουλία, με την ακαδημαϊκή επιμέλεια του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και την υποστήριξη της Global Aviation SA. Η δράση αυτή προσέφερε σε μαθητές ηλικίας 13 έως 17 ετών τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα τον κλάδο των αερομεταφορών και της ελληνικής αεροπλοΐας, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αποκτήσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα του κλάδου και να έρθουν σε επαφή με το περιβάλλον των αερομεταφορών στην Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης και της Ρόδου, τα οποία διαχειρίζεται η Fraport Greece, καθώς και στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Το σεμινάριο ήταν βασισμένο στις αρχές του STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) και περιελάβανε μία σειρά από δραστηριότητες, οι οποίες συνδύασαν επιστημονικές και θεωρητικές προσεγγίσεις σε επτά βασικούς τομείς της αεροπλοΐας: την αεροδυναμική, τον σχεδιασμό και τα συστήματα αεροσκαφών, τις πτητικές λειτουργίες, τη διαχείριση εναέριας κυκλοφορίας, τις λειτουργίες αεροδρομίου, την ιστορία της αεροπλοΐας και τις προοπτικές καριέρας στον κλάδο.

Η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας της Fraport Greece με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, μία σύμπραξη που αποδεικνύει το διαρκές ενδιαφέρον της Fraport Greece, ώστε να εμπνεύσει και να εκπαιδεύσει τους νέους στις τεχνολογίες και τις επιστημονικές μεθόδους που εφαρμόζονται στις αερομεταφορές.

Η συνεργασία της εταιρείας με το Μητροπολιτικό Κολέγιο δεν περιορίζεται μόνο σε αυτή τη δράση, μιας και τον περασμένο Φεβρουάριο, υλοποίησαν από κοινού το σεμινάριο «Developing U», το οποίο περιλάμβανε διάλεξη στον χώρο του Κολλεγίου και στη συνέχεια ξενάγηση στο Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», με στόχο την ανάδειξη του τρόπου οργάνωσής του, αλλά και των επιχειρησιακών του λειτουργιών.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν βασικές πτυχές της καθημερινής του λειτουργίας, όπως είναι το check-in, τα συστήματα ασφαλείας (security and safety systems), το σύστημα διαχείρισης αποσκευών (baggage handling system), ο ευρύτερος έλεγχος των λειτουργιών (system operations control), η διαχείριση κρίσεων, η αντιμετώπιση των πυρκαγιών και τα σχετικά πρωτόκολλα διάσωσης, ενώ πραγματοποίησαν και επίσκεψη στον πύργο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

Οι δράσεις αυτές πιστοποιούν τον προσανατολισμό της Fraport Greece στη διεύρυνση των οριζόντων των νέων αλλά και την ουσιαστική υποστήριξη στην πραγματοποίηση των στόχων τους, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως πολύτιμο εφόδιο για μία μελλοντική επαγγελματική πορεία στον κλάδο των αερομεταφορών.