Δρομολογείται η ολιστική ανάπλαση της ανατολικής πλευράς του κέντρου της Καλαμάτας και αν κρίνουμε από τα φωτορεαλιστικά σχέδια που δημοσιοποίησε ο δήμος, η ολοκλήρωση του έργου θα αλλάξει εντελώς την πλευρά εκείνη της πόλης.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 παρουσιάστηκε στο ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας, η πρότασή για την ολιστική ανάπλαση του Ανατολικού Κέντρου Καλαμάτας, που εντάσσεται στο έργο «Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αναβάθμισης αστικού τοπίου Ανατολικής Πολεοδομικής Ενότητας Καλαμάτας», οι μελέτες ωρίμανσης και η υλοποίηση του οποίου έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στην Πρόσκληση ΑΤ06 «Αστική Αναζωογόνηση».

Σε σύντομη παρέμβασή του ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος σημείωσε ότι «η διαβούλευση με φορείς και κατοίκους αλλά και η συμμετοχικότητα σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης της πόλης, αποτελεί για εμάς ένα στοιχείο κρίσιμο, το οποίο και επιζητούμε».

Τι θα αλλάξει

Ο κ. Βασιλόπουλος, επίσης, με αφορμή την παρουσίαση του μάστερ πλαν για την ανατολική πόλη -μεταξύ άλλων- ανέφερε: «Με όρους βιωσιμότητας σχεδιάζουμε την εξέλιξη της ανατολικής πόλης, προσφέροντας τη δυνατότητα στην περιοχή να αποκτήσει νέα ταυτότητα και νέες προοπτικές. Μια παρέμβαση ολιστική, που περιλαμβάνει αναπλάσεις, δημιουργία νέων δράσεων, εμπλουτισμό με νέες χρήσεις για όλους, διαμόρφωση διακριτών εισόδων, δημιουργία αξόνων κυκλοφορίας, κατασκευή χώρων αναψυχής, με δραστηριότητες αθλητικές και εκπαιδευτικές, με κατασκευή πολιτιστικών και εμπορικών υποδομών, διασύνδεση των υπό κατασκευή κοινοχρήστων χώρων και υποδομών της περιοχής, δίκτυα πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμους, χώρους πρασίνου, μια παρέμβαση σε περισσότερα από 100 στρέμματα».

Πηγή φωτορεαλιστικών σχεδίων, Δήμος Καλαμάτας