«Χρειάστηκε να περάσουν  23 ολόκληρα χρόνια «παρατεταμένης σιωπής», ώστε το Θέατρο Δάσους, στο Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας,  να σηκώσει επιτέλους αυλαία» όπως αναφέρει ο Δήμος Κατερίνης.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζονται στην ανακοίνωση, ο πανέμορφος αυτός χώρος αποπερατώθηκε το 2001, αλλά δεν λειτούργησε ποτέ.  .

«Ικανοποιείται ένα διαχρονικό  αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Κατερίνης. Ανταποκριθήκαμε άμεσα στην πρόσκληση του ιδιαίτερα δραστήριου Ομίλου Φίλων της Φύσης & του Ανθρώπου και των εθελοντών του.

Διαθέσαμε μηχανήματα, υλικά και εξοπλισμό και με τη συνδρομή των τεχνικών μας υπηρεσιών στις εντατικές και απαιτητικές εργασίες αποκατάστασης, καθώς και στις παρεμβάσεις συνολικής ανάδειξης του χώρου παραδίδουμε σύντομα στον πολιτισμό του τόπου, στους συνδημότες μας, έναν ανακαινισμένο και ασφαλή χώρο εκδηλώσεων».

Αυτό ανέφερε σήμερα 19 Ιουλίου ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, ο οποίος συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού/Τουρισμού, Ελίνα Διαμαντοπούλου, τον Πρόεδρο της ΤΚ Νεοκαισάρειας, Ιάσων Παρλαπάνη  πραγματοποίησε  επιτόπια αυτοψία στις εργασίες.

Η πρεμιέρα

Η αποκατάσταση και η επίσημη πρώτη ουσιαστικά του Θεάτρου Δάσους των 1000 θέσεων, θα γιορταστεί με Θεατρική Παράσταση στις 29 Ιουλίου  και ώρα 20:30.