Αναφορά στην ακρίβεια που ταλανίζει τους πολίτες αλλά και βολές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη για τη θέση του κόμματος για τα «μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια» πραγματοποίησε κατά την ομιλία του στη Λαμία ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Όπως τόνισε ο Χάρης Δούκας, «ξέρουμε όλοι, και το βιώνουμε, ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, η δήθεν κεντρώα και μεταρρυθμίστρια, είναι μία κυβέρνηση η οποία δημιουργεί πρωτοφανή υπερσυσσώρευση πλούτου σε πάρα πολύ λίγους. Και σε όλους τους υπόλοιπους πετάει κανένα ξεροκόμματο, όποτε το θυμηθεί, και μας ζητάει κιόλας να τη χειροκροτήσουμε για τη σπουδαία προσπάθεια. Και όλα αυτά τα ζούμε καθημερινά».

«Δεν πρέπει να κρυβόμαστε σε τέτοια θέματα»

Σύμφωνα με τον υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, «με την ακρίβεια που τάχα είναι εισαγόμενη αλλά είναι ενδημική, και τη βλέπουμε σε όλα τα προϊόντα. Αλλά δεν φταίει αυτό, φταίνε τα προβλήματα που έχουμε με τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Και όλες οι μελέτες, η Eurostat, ακόμη και η Τράπεζα της Ελλάδος λέει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα άλλων παραμέτρων αλλά φταίτε, γιατί δε χτυπάτε τα καρτέλ, γιατί δε χτυπάτε τις εφοδιαστικές αλυσίδες, γιατί υπάρχουν μονοπώλια, τα οποία κάνουν ό,τι θέλουν».

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Χάρη Δούκα στη Λαμία

Πυρά Δούκα κατά Ανδρουλάκη: Ούτε σκανδιναβικά μοντέλα, ούτε σουηδικά μοντέλα, ούτε τίποτα

Όσον αφορά τα τα «μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια» ο Χάρης Δούκας επισήμανε ότι «έγινε μία συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της παιδείας για τα ιδιωτικά κολέγια. Έπρεπε ως ΠΑΣΟΚ ξεκάθαρα να πούμε ότι «είμαστε υπέρ της δημόσιας δωρεάν παιδείας, τελεία και παύλα».

Εξαπέλυσε πυρά κατά της θέσης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και του Νίκου Ανδρουλάκη λέγοντας πως δεν έπρεπε να έχει ως θέση ούτε τα «σκανδιναβικά μοντέλα, ούτε σουηδικά μοντέλα, ούτε τίποτα».

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε πως ο ίδιος τα είχε πει ξεκάθαρα, «δεν πρέπει να κρυβόμαστε σε τέτοια θέματα», υποστήριξε.

«Και κάποιοι τότε μου έλεγαν: «Μα είναι δυνατόν; Αυτές είναι απαρχαιωμένες απόψεις. Άμα έρθει, το Χάρβαρντ, άμα έρθει η Οξφόρδη, θα πούμε όχι;». Ήρθε το Χάρβαρντ, φίλες και φίλοι; Ήρθε η Οξφόρδη; Μήπως είναι στα σύνορα; Να πάμε να τους πούμε να περάσουν. Εγώ ξέρω ότι ο υπουργός Παιδείας γυρνάει την Ευρώπη και ψάχνει funds. Αυτή είναι η αγαπημένη λέξη της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Θέλει να στήσει κανένα ιδιωτικό κολέγιο πολυτελείας, για τα λεφτά, για εμπόριο πτυχίων. Από εμένα η απάντηση είναι όχι», επισήμανε ο Χάρης Δούκας.