Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Προτείνει τη χρήση Linux αντί για Windows μετά την παγκόσμια τεχνική βλάβη

ΣΥΡΙΖΑ: Προτείνει τη χρήση Linux αντί για Windows μετά την παγκόσμια τεχνική βλάβη

«Σκέφτεται η κυβέρνηση να στραφεί περισσότερο προς servers ελεύθερου λογισμικού έστω σαν backup servers σε περίπτωση τέτοιας ανάγκης», ερωτά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Πώς σκέφτεται το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μετά από αυτά τα συμβάντα, να διαφυλάξει την αδιάλειπτη λειτουργία των ψηφιακών συστημάτων της χώρας;», διερωτάται ο τομεάρχης ψηφιακής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Γιώργος Καραμέρος σε συνέχεια των δηλώσεων του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου με αφορμή το διεθνές ζήτημα που δημιουργήθηκε στα αεροδρόμια και τις τράπεζες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Crowdstrike ζήτησε συγγνώμη για την τεράστια τεχνική βλάβη και δηλώνει ότι τα συστήματα σταδιακά επανέρχονται

«Είναι γνωστό ότι τα Linux συστήματα ιδιαίτερα στους servers δεν πάσχουν από τέτοια προβλήματα μαζικής διάστασης. Σκέφτεται η κυβέρνηση να στραφεί περισσότερο προς servers ελεύθερου λογισμικού έστω σαν backup servers σε περίπτωση τέτοιας ανάγκης;», συνεχίζει ο Γιώργος Καραμέρος, τονίζοντας πως «είναι ακατανόητο αν όχι απαράδεκτο το πως ένας τεχνολογικός γίγαντας κάνει update λογισμικού για crowdstrike και cloud χωρίς λήψη όλων των μέτρων ασφαλείας».

«Ζήτημα απαιτήσεων κατά περίπτωση»

«Προκύπτει δε πως δεν λειτουργούσε όλο το office 365 σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Δεν ήταν ότι έκαναν update to kernel του os κατά τα γραφόμενα. Όταν μάλιστα αυτό έχει ξαναγίνει, πρέπει τα αρμόδια υπουργεία να διαφυλάξουν τα δικαιώματα του Δημοσίου εγείροντας ζήτημα απαιτήσεων κατά περίπτωση», καταλήγει.

Το παγκόσμιο «μπλακάουτ» σε υπηρεσίες που βασίζονται σε υπολογιστές Windows προκλήθηκε από σφάλμα σε ενημέρωση λογισμικού της CrowdStrike.

Τι επιπτώσεις υπήρξαν στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Περιορισμένες παραμένουν έως αυτήν την ώρα οι επιπτώσεις στην επιχειρησιακή λειτουργία του Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος από τα προβλήματα που εμφανίστηκαν διεθνώς σε πληροφοριακά συστήματα της Microsoft, κάτι που χαρακτηρίζεται ως παγκόσμια τεχνική βλάβη.

Όπως ανέφερε πριν λίγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στέλεχος του τομέα επικοινωνίας του Αεροδρομίου, από το πρωί έχουν ακυρωθεί τρείς – εκ των συνολικά πέντε – πτήσεων προς ΗΠΑ και μικρός αριθμός προς ευρωπαϊκούς και άλλους προορισμούς, καθώς ορισμένα αεροδρόμια του εξωτερικού παραμένουν κλειστά εξαιτίας των παραπάνω προβλημάτων.

Αν και ορισμένες εκ των αεροπορικών εταιρειών έχουν εμφανίσει προβλήματα λειτουργίας στα πληροφοριακά τους συστήματα έχουν καταφύγει σε παραδοσιακές μεθόδους Check In (χρήση καρτών κ.λπ). Τέλος, σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, αν και είναι περιορισμένες, οι καθυστερήσεις υφίστανται.

Sports in

Ο Λαμίν Γιαμάλ απολαμβάνει τις διακοπές του στην Ελλάδα (pic)

Ο Λαμίν Γιαμάλ, μετά την κατάκτηση του Euro 2024 με την Ισπανία, επέλεξε την Ελλάδα για τις διακοπές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024