Ο Ολυμπιακός όπως και όλες οι ομάδες του υψηλότερου επιπέδου της Euroleague συνεχίζουν τις κινήσεις τους με στόχο την ενίσχυση ενόψει της νέας σεζόν, με μοναδικό στόχο να επανέλθει η ομάδα στην κορυφή.

Οι Πειραιώτες έχουν προχωρήσει ήδη σε τρεις σπουδαίες μεταγραφές, καθώς έχουν ανακοινώσει τους Τάιλερ Ντόρσεϊ, Λούκα Βιλντόζα και Κίναν Έβανς αναβαθμίζοντας σημαντικά την περιφέρειά τους, ωστόσο αυτό που «καίει» τον κόσμο των Πειραιωτών είναι η επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ, μια υπόθεση δρομολογημένη μεταξύ τους και μένει να καμφθούν οι αντιστάσεις του Τορόντο.

Ουσιαστικά, η πλευρά του Βεζένκοφ έχει διαμηνύσει στη διοίκηση των Ράπτορς ότι θέλει να επιστρέψει στη Euroleague και τον Ολυμπιακό και οι δύο πλευρές προσπαθούν να βρουν μια λύση για να αποχωρήσει ο Βούλγαρος φόργουορντ.

Η κρίσιμη επόμενη εβδομάδα

Η υπόθεση δεν έχει ξεκαθαρίσει, όμως αναμένεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα να υπάρξουν εξελίξεις, αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα, είναι πολύ πιθανό να ταξιδέψει για το Τορόντο ο εκπρόσωπος του Βεζένκοφ, Νίκος Λώτσος.

Ο λόγος που θα αναμένεται να βρεθεί εκεί είναι για να οριστικοποιηθεί το «διαζύγιο» με τους Ράπτορς, εκτός και αν βρεθεί η φόρμουλα… τηλεφωνικά και η ομάδα του Καναδά πει το «ναι» νωρίτερα. Κάτι που με τα τωρινά δεδομένα και σύμφωνα με όσα γράφονται στις ΗΠΑ είναι δύσκολο, αφού και η διοίκηση του Τορόντο ψάχνει έναν τρόπο να είναι κερδισμένη από οποιαδήποτε συμφωνία.

Την ίδια ώρα νέα δημοσιεύματα από τον Καναδά και την ιστοσελίδα «Raptors Rapture» και τον Τζος Κορνέλισεν υποστηρίζουν πως η ομάδα του Καναδά όχι μόνο δεν έχει εγκαταλείψει τις προσπάθειες να αλλάξει γνώμη στον πρώην άσο των Σακραμέντο Κινγκς, αλλά οι ιθύνοντες ελπίζουν πως θα τον πείσουν να παραμείνει στο Τορόντο.

«Οι Ράπτορς είναι ήδη αδύναμοι στους φόργουορντ, η απώλεια του Βεζένκοφ θα επιβαρύνει σημαντικά το rotation τους και είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα ελπίζει να τον πείσει να παραμείνει», υπογράμμισε.