Έτοιμος για το πιο σημαντικό deal του καλοκαιριού ο Ολυμπιακός. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ερυθρόλευκοι είναι πλέον στην ευθεία για το κόλπο-γκρόσο της υπογραφής του Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Της ανανέωσης του Μαροκινού αρχισκόρερ ως το καλοκαίρι του 2026.

Την ίδια ώρα, όλα δείχνουν πως η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μπορεί μέσα στα επόμενα 24ωρα να προσθέσει στο ρόστερ της ένας από τους καλύτερους νέους κεντρικούς αμυντικούς της Ιταλίας. Ναι, ο Λορέντσο Πιρόλα. Ο 22χρονος αριστεροπόδαρος στόπερ. Το προχωρούν μεθοδικά οι Πειραιώτες. Και από την Ιταλία όλες οι πληροφορίες δείχνουν deal.

Με σειρά προτεραιότητας όμως. Και μάλλον πιο ταιριαστή λέξη δεν υπάρχει για να περιγράψει τη σχέση του Ολυμπιακού με τον Ελ Κααμπί. Έβαλε 33 γκολ ο Μαροκινός στη μαγική πρώτη χρονιά του. Γκρέμισε ένα σωρό από ρεκόρ. Έφτασε το Athletic να αναφέρει σε άρθρα του ότι του αξίζει μια από τις υποψηφιότητες για τη Χρυσή Μπάλα: Χορός εκατομμυρίων ευρώ στήθηκε στα πόδια του. Με μια σειρά από ομάδες να του προτείνουν να κάνει χρήση του buy out που έχει στο συμβόλαιο του ως τις 31 Ιουλίου -500.000 ευρώ-.

Πολύ δύσκολη υπόθεση. Ακόμη δυσκολότερος ο χειρισμός. Φαίνεται όμως ότι ο Ολυμπιακός είχε τον τρόπο για να κάνει τη δουλειά Από την αρχή ως ένα… βήμα από το τέλος. Διότι έτσι μοιάζει. Ένα βήμα από την υπογραφή ως το 2026 είναι πλέον ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Τι προσφέρουν οι Ερυθρόλευκοι στον 31χρονο άσο; Κάτι σε 5 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια, είναι η φήμη της πρότασης που… κυκλοφορεί και οπλοφορεί. Και δεν είναι μόνο τα χρήματα. Είναι ο τρόπος του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να επιμένει στην επικοινωνία μαζί του πως τον θεωρεί πολύ σημαντικό για τη season 2 της ομάδας που θα έχει την ευθύνη. Έχει παίξει πολύ μεγάλο ρόλο η επιμονή του Βάσκου σε αυτή την ιστορία, που είναι μια ανάσα από το happy end.

Θυμίζουμε ότι ο Μαροκινός είναι από το απόγευμα της Δευτέρας είναι στην Ολλανδία, στην προετοιμασία της ομάδας. Δεν έπαιξε στο φιλικό με τον Άγιαξ γιατί είχε χθες το πρωί έναν μικρό τραυματισμό. Τίποτα το σπουδαίο όμως.