Η Μπάγερ Λεβερκούζεν υπέγραψε για πέντε χρόνια με τον Γάλλο επιθετικό Μάρτιν Τεριέ από τη Ρεν της Λιγκ 1, ανακοίνωσε ο σύλλογος της Μπουντεσλίγκα.

Ο 27χρονος εντάσσεται στους πρωταθλητές Γερμανίας μετά από τέσσερις σεζόν με τη Ρεν, την οποία βοήθησε να εξασφαλίσει την πρόκριση στο Champions League για πρώτη φορά.

Αν και οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι έκλεισε στα περίπου 22 εκατομμύρια ευρώ (24 εκατομμύρια δολάρια). Ο Τεριέ έχει πραγματοποιήσει συνολικά 202 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με τις Λιλ, Στρασμπούρ, Λιόν και Ρεν, σκοράροντας 60 γκολ και μοιράζοντας 24 ασίστ.

Οι πρώτες του δηλώσεις

«Ήταν επιθυμία μου να μετακομίσω σε έναν μεγάλο σύλλογο στο εξωτερικό στην Ευρώπη μετά από επτά χρόνια ως επαγγελματίας στη Γαλλία», είπε ο Τεριέ στην ιστοσελίδα του συλλόγου. «Το γεγονός ότι μπορώ τώρα να δείξω τις ικανότητές μου με τους Γερμανούς νταμπλούχους είναι υπέροχο κι ένα ιδιαίτερο κίνητρο για εμένα».

Οι «ασπιρίνες» του Τσάμπι Αλόνσο έχουν υπογράψει, επίσης για πέντε χρόνια, με τον 26χρονο Ισπανό μέσο Αλέις Γκαρθία από την Χιρόνα.