Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, δίνοντας το πρώτο του φιλικό απέναντι στον Άγιαξ, από τον οποίο ηττήθηκε με 1-0.

Ο Τσικίνιο μίλησε μετά το παιχνίδι στους δημοσιογράφους που βρίσκονται στην Ολλανδία, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως στόχος των Ερυθρόλευκων είναι να κατακτήσουν κάθε πιθανό τίτλο.

Oι δηλώσεις του Τσικίνιο:

«Είναι καλό το ότι βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση, ενόψει και των επόμενων εβδομάδων. Ήταν ένα σημαντικό ματς για την ομάδα, γιατί έχουμε αρκετούς νέους παίκτες που πρέπει να αντιληφθούν τις ιδέες του προπονητή και γι’ αυτό ήταν καλό για εμάς».

Για τα πολλά τρεξίματα που έβγαλε ο Ολυμπιακός απέναντι σε μια πιο έτοιμη ομάδα: «Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, να πρεσάρουμε, να κλέψουμε μπάλες.

Γνωρίζαμε πως ξεκίνησαν την προετοιμασία πριν ένα μήνα και έχουν δώσει έξι φιλικά, ξεκινάνε τη σεζόν τους σε μία εβδομάδα και είναι σε καλή κατάσταση, αλλά εμείς προσπαθήσαμε για το καλύτερο δυνατό. Μπορεί να χάσαμε 1-0, αλλά δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό μέσα στο γήπεδο και αυτό είναι το πιο θετικό».

Για το τι δώρο για τα γενέθλιά του από τον σύλλογο: «Να δώσουμε ένα ακόμα τρόπαιο στον κόσμο μας. Ιδανικά να πάρουμε το πρωτάθλημα, να κατακτήσουμε κάθε πιθανό τίτλο και θα δώσουμε τα πάντα για να το πετύχουμε».