Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Αποθήκευση στον «σκληρό δίσκο» του Μεντιλίμπαρ

Αποθήκευση στον «σκληρό δίσκο» του Μεντιλίμπαρ

Ο «Μέντι» είχε λόγους να χαμογελά μετά το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού το φετινό καλοκαίρι

Ο Ολυμπιακός έδωσε σήμερα το πρώτο φιλικό της προετοιμασίας του αντιμετωπίζοντας τον Άγιαξ στο Ντριλ και ο τεχνικός της ομάδας του λιμανιού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε μια πρώτη εικόνα και μάλιστα κόντρα σε ένα μεγάλο αντίπαλο, ο οποίος μάλιστα θα δώσει την επόμενη εβδομάδα το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν.

Ήταν λοιπόν το πρώτο φιλικό τεστ, αλλά υπάρχουν πράγματα για να δει κάποιος από την ομάδα που σχεδιάζει για τη νέα σεζόν ο Ισπανός τεχνικός.

Πράγματα πάνω στα οποία θα συνεχίσει την δουλειά ο 63χρονος προπονητής αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα στα οποία έχει ενδιαφέρον να εστιάσουμε.

1.Ο Μεντιλίμπαρ έδωσε χρόνο συμμετοχής στα παιδιά που προέρχονται από την ακαδημία του συλλόγου και τα οποία είχαν κατακτήσει πριν λίγους μήνες το Youth League. Έδειξε δηλαδή ο Ισπανός ότι θα δώσει ευκαιρίες στους νεαρούς Έλληνες παίκτες που προέρχονται από τα «σπλάχνα» του συλλόγου κι αυτό είναι σημαντικό.

Είναι επίσης σημαντικό τα νέα αυτά παιδιά να δουλέψουν σκληρά στην Ολλανδία ακολουθώντας το πρόγραμμα της πρώτης πλέον ομάδας, γνωρίζοντας φυσικά ότι υπάρχουν άλλες απαιτήσεις.

2.Ο Ολυμπιακός έβγαλε καλή εικόνα σε ότι αφορά τα τρεξίματα του, είχε καλή εικόνα στην ένταση των παικτών του κι αυτό σίγουρα είναι ένα στοιχείο που θέλει να δει απ’ την αρχή της σεζόν ο «Μέντι». Είναι νωρίς βέβαια ακόμα αλλά υπήρξαν θετικά μηνύματα σχετικά με τις δυνάμεις που έδειξαν οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας.

3. Είχαμε αναφέρει πριν από λίγες μέρες ότι ο Ζέλσον Μαρτίνς έχει δείξει καλό πρόσωπο από την πρώτη κιόλας προπόνηση των «ερυθρόλευκων» στο Ρέντη. Ο Πορτογάλος εξτρέμ επιβεβαίωσε με την απόδοσή του στο σημερινό φιλικό με τον Άγιαξ ότι είναι σε ανοδική πορεία κι αποφασισμένος να δείξει φέτος ότι μπορεί να κάνει την διαφορά.

Ο Ζέλσον πήγε τον περασμένο Γενάρη στον Ολυμπιακό και φέτος που κάνει προετοιμασία με τους «ερυθρόλευκους» θέλει να κάνει «επανεκκίνηση». Έχει τις δυνατότητες και μπορεί να λογίζεται ως «νέα» μεταγραφή για την ομάδα του λιμανιού.

Αξιοσημείωτο ότι ο Μεντιλίμπαρ τον χρησιμοποίησε σε ρόλο σέντερ φορ, με τον 28χρονο άσο να έχει καλές στιγμές στο παιχνίδι και ν’ απειλεί την εστία του Άγιαξ.

4.Ο Ολυμπιακός έχει μια «ταυτότητα» στο παιχνίδι του με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο, με κυρίαρχο στοιχείο φυσικά την πίεση στην αντίπαλη περιοχή. Είναι ξεκάθαρο ότι ο προπονητής της ομάδας του λιμανιού δίνει μεγάλη έμφαση στο συγκεκριμένο στοιχείο και οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν ν’ ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του προπονητή τους.

Τώρα ειδικά που ο Ολυμπιακός θα κάνει και προετοιμασία με τον «Μέντι» θα δούμε πίεση ψηλά σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Θέλουμε πρωτάθλημα και Κύπελλο, είμαι χαρούμενος με όσα είδα»

Οι δηλώσεις του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά την ολοκλήρωση του φιλικού του Ολυμπιακού με τον Άγιαξ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024