Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Mεντιλίμπαρ: Πιστεύει στα νιάτα και το δείχνει

Mεντιλίμπαρ: Πιστεύει στα νιάτα και το δείχνει

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έδειξε εμπιστοσύνη στα παιδιά από την ακαδημία του συλλόγου, στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας των πειραιωτών

α λόγια, ενίοτε, τα παίρνει ο άνεμος. Ισως και να τα λησμονείς γρήγορα. Μένουν οι πράξεις που φανερώνουν το πώς σκέφτεται να λειτουργήσει ο οποιοσδήποτε. Εν προκειμένω, το μάτι πέφτει στον Μεντιλίμπαρ, τον προπονητή του Ολυμπιακού.

Και τι είχε στο νου του λίγο πριν από το πρώτο εφετινό φιλικό των Ερυθρόλευκων. Ναι, ορισμένοι δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα ματς της καλοκαιρινής προετοιμασίας, κυρίως γιατί οι αρμόδιοι θέλουν να δουν διάφορα και επιχειρούν τα λεγόμενα «πειράματα», ποιος όμως αμφιβάλλει πως βλέπουμε τη φιλοσοφία των προπονητών;

Ο Μεντιλίμπαρ, λοιπόν, κατέβασε μια ομάδα με ποδοσφαιριστές που κατά 50% προέρχονται από το …εργοστάσιο παραγωγής ταλέντων του Ρέντη. Πέντε της ενδεκάδας του Ολυμπιακού αποτελούν ατόφια ταλέντα με το μέλλον να τους χαμογελά διάπλατα.

Όταν, μάλιστα, έχεις μόλις πρόσφατα κατακτήσει το τρόπαιο του Youth League, όταν έκανες όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη να ασχολείται μαζί σου και να ψάχνει «από πού βγήκαν αυτοί οι πιτσιρικάδες», είναι φυσιολογικό να επενδύεις στα νιάτα, να τα εμπιστεύεσαι, να τους δίνεις την ευκαιρία ώστε να πείσουν αν μπορούν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες. Ισως όχι άμεσα.

Αλλά τουλάχιστον νιώθουν πως τους πιστεύουν και δεν συμπληρώνουν απλά την ομάδα που κάνει τις πρώτες στροφές μιας επίπονης προετοιμασίας. Κι αν η συμμετοχή του Ντόη δεν μπορεί να αποτελεί είδηση γιατί ήδη λογίζεται ως παίκτης του βασικού rotation εδώ και κάμποσο διάστημα, οι άλλοι τέσσερις μοιάζει λες και ήρθαν για να μείνουν, έχοντας τις δάφνες του προ μηνών θριάμβου τους.

Ο Μπακούλας με αυτό το απίστευτο ανάποδο ψαλίδι-γκολ επί της Μίλαν, σε ρόλο ακραίου, ίσως λίγο διαφορετικός σε σχέση με αυτόν που μας συστήθηκε. Ο Κωστούλας, ο σούπερ ταλαντούχος στράικερ που πάντα αναζητεί τη δική του στιγμή ώστε να σημαδέψει σωστά.

Ο Κουτσίδης με όπλο τον συνδυασμό ύψους-σιγουριάς και ο Αποστολόπουλος που έδειξε ως αριστερός μπακ πράγματα και στο φινάλε της προηγούμενης περιόδου.

Είναι και άλλοι: ο Μουζακίτης (με το θράσος και την εμπιστοσύνη στα πόδια του στα χτυπήματα φάουλ) και ο Παπακανέλλος. Μετρά αυτό που φαίνεται στο χορτάρι. Η στήριξη σε παίκτες με προοπτική μεγάλη που αξίζει κάποτε να τους βλέπουμε και πριν από όσους φέρουν τον τίτλο «ηχηρές μεταγραφές».

Ο Μεντιλίμπαρ πείθει πως μπορεί, γνωρίζει και κυρίως θέλει να τους αξιοποιήσει. Το κέρδος για τον Ολυμπιακό, ασφαλώς και θα είναι μεγάλο.

Sports in

Mεντιλίμπαρ: Πιστεύει στα νιάτα και το δείχνει

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έδειξε εμπιστοσύνη στα παιδιά από την ακαδημία του συλλόγου, στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας των πειραιωτών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024