Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Παρίσι 2024: Πώς προετοιμάζεται η Γαλλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Παρίσι 2024: Πώς προετοιμάζεται η Γαλλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Χρηστικές πληροφορίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν στο Παρίσι την επόμενη Παρασκευή, στις 26 Ιουλίου, όπου χιλιάδες συμμετέχοντες θα παρελάσουν με βάρκες κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα στο κέντρο της πόλης.

Η γαλλική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί μια «άνευ προηγουμένου» – όπως χαρακτηρίζεται από δημοσίευμα του BBC – επιχείρηση ασφαλείας για τη φύλαξη της τελετής έναρξης και των Αγώνων.

Πολλές όμως είναι οι απορίες που επιχειρείται να απαντηθούν αναφορικά με τους Αγώνες, για παράδειγμα ο τόπος, ο χρόνος, αλλά και οι διαδικασίες που έχουν κινηθεί, προκειμένου οι Ολυμπιακοί Αγώνες να διεξαχθούν με ασφάλεια.

Πότε είναι οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού;

Οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες διαρκούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου, με 10. 500 αθλητές να αγωνίζονται σε 329 αγωνίσματα.

«Άνευ προηγουμένου» επιχείρηση ασφαλείας

Οι Παραολυμπιακοί διεξάγονται από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή 4. 400 αθλητών σε 549 αγωνίσματα.

Θα εκπροσωπηθούν 206 χώρες στους Ολυμπιακούς Αγώνες και 184 στους Παραολυμπιακούς.

Πού θα διεξαχθούν;

Πηγή: BBC.com

Τα κύρια αθλητικά γεγονότα θα είναι στο Stade de France, στα βόρεια προάστια του Παρισιού.

Ωστόσο, υπάρχουν 15 Ολυμπιακές και 11 Παραολυμπιακές εγκαταστάσεις στο κέντρο της πόλης. Η Pont d’Iena φιλοξενεί ποδηλατικές εκδηλώσεις, ενώ ο μαραθώνιος ξεκινά από το Hotel de Ville και τελειώνει στο Les Invalides.

Είναι ο Σηκουάνας αρκετά καθαρός για κολύμπι;

Ένα ερώτημα που έχει τεθεί αναφορικά με την διεξαγωγή των Αγώνων, αφορά στην ποιότητα του νερού του ποταμού Σηκουάνα.

Οι αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας και τριάθλου πρόκειται να πραγματοποιηθούν στον Σηκουάνα, περισσότερα από 100 χρόνια μετά την απαγόρευση της κολύμβησης στον ποταμό.

Δοκιμές που έγιναν στα μέσα Ιουνίου έδειξαν ότι τα επίπεδα του E. coli στο νερό ήταν 10 φορές το αποδεκτό επίπεδο.

Ωστόσο, οι διοργανωτές των Αγώνων ελπίζουν ότι η ηλιοφάνεια του Ιουλίου και μέτρα όπως μια λεκάνη αποθήκευσης βρόχινου νερού θα το κάνουν αρκετά καθαρό. Στις 17 Ιουλίου, η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό έκανε μια βουτιά για να προσπαθήσει να αποδείξει ότι ο ποταμός ήταν ασφαλής.

Πώς προετοιμάζονται οι δυνάμεις ασφαλείας της Γαλλίας για τους Αγώνες;

(REUTERS/Kai Pfaffenbach)

Οι διοργανωτές του Παρισιού 2024 λένε ότι οι Αγώνες θα προστατευθούν από μια «άνευ προηγουμένου» επιχείρηση ασφαλείας.

Μεταξύ 35.000 και 45.000 προσωπικό ασφαλείας θα φρουρεί τους χώρους και θα αστυνομεύει την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων που διοργανώνεται αυτό το είδος παρέλασης.

104.000 θα είναι μέλη του κοινού που έχουν αγοράσει εισιτήρια

Το αρχικό σχέδιο ήταν να δοθούν δωρεάν εισιτήρια σε 600. 000 μέλη του κοινού για να παρακολουθήσουν από τις όχθες του ποταμού.

Ωστόσο, η κυβέρνηση ανησυχούσε για πιθανές απειλές, όπως μια επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, και ο αριθμός των θεατών μειώθηκε σε 326.000.

Περισσότεροι από 220.000 από αυτούς θα είναι προσκεκλημένοι και 104.000 θα είναι μέλη του κοινού που έχουν αγοράσει εισιτήρια.

Μία «αντιτρομοκρατική περίμετρος» κατά μήκος του Σηκουάνα στο κέντρο του Παρισιού σημαίνει ότι οι 20.000 άνθρωποι που ζουν και εργάζονται εκεί, πρέπει να έχουν κάρτες εισόδου για να εισέλθουν.

Πόσο κοστίζουν οι Αγώνες;

Οι διοργανωτές λένε ότι οι Αγώνες του Παρισιού θα είναι λιγότερο σπάταλοι και πιο φιλικοί προς το περιβάλλον από τις προηγούμενες εκδηλώσεις.

Περίπου το 95% των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών εγκαταστάσεων είναι είτε υφιστάμενες είτε προσωρινές.

Το κόστος των φετινών Αγώνων εκτιμάται σε σχεδόν 9 δισεκατομμύρια ευρώ (7,6 δισεκατομμύρια λίρες) – λιγότερο από οποιονδήποτε από τους προηγούμενους τέσσερις Αγώνες στο Τόκιο, το Ρίο ντε Τζανέιρο, το Λονδίνο και το Πεκίνο.

«Πράσινοι» οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού

Μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης προέρχεται από ιδιωτικές εταιρείες, πωλήσεις εισιτηρίων και πωλήσεις ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Το κόστος των φετινών Αγώνων εκτιμάται σε σχεδόν 9 δισεκατομμύρια ευρώ

Ωστόσο, έχει αναφερθεί ότι χιλιάδες μονάδες κλιματισμού έχουν παραγγελθεί για δωμάτια του Ολυμπιακού Χωριού από ορισμένες εθνικές ομάδες.

Οι Αγώνες ανεβάζουν τις τιμές στο Παρίσι;

Εκατομμύρια επισκέπτες αναμένονται στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των Αγώνων, ενώ οι κάτοχοι εισιτηρίων αναμένεται να δαπανήσουν περίπου 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ (2,2 δισεκατομμύρια λίρες).

Οι ξενοδόχοι στο Παρίσι αύξησαν τις τιμές τους, σε πολλές περιπτώσεις διπλασιάζοντάς τις, εν αναμονή μιας μεγάλης αύξησης της ζήτησης. Ωστόσο, υπήρξαν αναφορές ότι πολλά ξενοδοχεία είχαν απροσδόκητα χαμηλές πωλήσεις

Τα εισιτήρια των λεωφορείων και του μετρό διπλασιάζονται επίσης στην πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Τον Ιανουάριο η γκαλερί τέχνης του Λούβρου αύξησε τα εισιτήρια εισόδου της κατά σχεδόν 30%.

Πηγή: BBC.com

Sports in

Ο Λαμίν Γιαμάλ απολαμβάνει τις διακοπές του στην Ελλάδα (pic)

Ο Λαμίν Γιαμάλ, μετά την κατάκτηση του Euro 2024 με την Ισπανία, επέλεξε την Ελλάδα για τις διακοπές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024