Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Δύο εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση για τον θάνατο πελάτη ξενοδοχείου στο μπάνιο εξαιτίας καυτού νερού

ΗΠΑ: Δύο εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση για τον θάνατο πελάτη ξενοδοχείου στο μπάνιο εξαιτίας καυτού νερού

Η αποζημίωση έρχεται μήνες μετά τον θάνατο του ηλικιωμένου, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε η ανιψιά του εναντίον της διεύθυνσης του ξενοδοχείου

Αποζημίωση δύο εκατομμυρίων δολαρίων θα λάβει η οικογένεια του 76χρονου Alex Chronis λόγω του θανάτου του από εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού που υπέστη στο μπάνιο ξενοδοχείου όπου διέμενε.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα η θερμοκρασία του νερού είχε φτάσει τουλάχιστον τους 65 βαθμούς Κελσίου. Ο Alex Chronis έκανε check-in στο Econo Lodge στο Κεντάκι στις 18 Νοεμβρίου 2021.

Το επόμενο πρωί, άνοιξε το ντους και αμέσως λούστηκε από εξαιρετικά καυτό νερό που τον έριξε κάτω, ενώ το νερό συνέχισε να τον καίει. Τα δύο άτομα που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο μαζί του άκουσαν τις κραυγές του και τον έβγαλαν από τη μπανιέρα.

Ένα χρόνο μετά κατέληξε

«Χρειάστηκε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση δέρματος επειδή είχε βαθιά εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού από την καυτή θερμοκρασία του ντους στο ξενοδοχείο», δήλωσε την Πέμπτη στο NBC News ο Jeffrey Blankenship, δικηγόρος της οικογένειας του 76χρονου.

Αφού πέρασε αρκετούς μήνες στο νοσοκομείο, ο Chronis απεβίωσε τελικά στις 19 Ιουνίου 2022. Ο Chronis δεν παντρεύτηκε ποτέ και δεν είχε παιδιά, οπότε η ανιψιά του κατέθεσε αγωγή κατά του ξενοδοχείου για λογαριασμό του.

Η υπεράσπιση ισχυρίστηκε ότι ο Chronis δεν έμεινε ποτέ στο ξενοδοχείο

Οι καταθέσεις των εμπειρογνωμόνων αποκάλυψαν ότι η θερμοκρασία του νερού ήταν τουλάχιστον 65 βαθμοί Κελσίου. Οι φωτογραφίες που τράβηξε ο ανιψιός του Chronis, ο οποίος βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, μαζί του, έδειχναν σοβαρά εγκαύματα στα πόδια του Chronis.

Η τελική απόφαση της δίκης, που εκδόθηκε από το δικαστήριο στις 11 Ιουλίου, έδωσε στην οικογένεια του Chronis συνολική αποζημίωση 2 εκατομμυρίων δολαρίων. 1.271.486,60 δολάρια για την κάλυψη των ιατρικών εξόδων, 16.058,73 δολάρια για έξοδα κηδείας, 250.000 δολάρια για πόνο και οδύνη και 500.000 δολάρια για ποινική αποζημίωση.

Η υπεράσπιση έλαβε προθεσμία 30 ημερών για να ασκήσει έφεση.

Η υπεράσπιση ισχυρίστηκε ότι ο Chronis δεν έμεινε καν στο ξενοδοχείο, δήλωσε ο Blankenship.

Sports in

«Σακίλ Ο’ Νιλ και Αντετοκούνμπο σχολιαστές στο Παναθηναϊκός – Σέλτικς»

Η πρόταση της Euroleague για μια αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τους Σέλτικς φαίνεται πως παίρνει σάρκα και οστά, καθώς οι Σακίλ Ο’ Νιλ και Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι οι σχολιαστές του παιχνιδιού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024