Ο πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε την Παρασκευή ότι ο πρώην πρόεδρος Τραμπ προσέφερε ένα «σκοτεινό όραμα για το μέλλον» κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, εμμένοντας σταθερός στο ότι δεν αποχωρεί από την κούρσα για το 2024.

Την στιγμή που δέχεται απίστευτες πιέσεις από τα αμερικανικά ΜΜΕ που πρόσκεινται στους Δημοκρατικούς, που παίζουν συνεχώς σκηνές που δυσκολεύεται να ανέβει σκάλες επιβίβασης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αρνείται να τους κάνει το χατήρι να παραιτηθεί.

(Ο Τραμπ) δεν έχει κανένα σχέδιο για να μας ενώσει και κανένα σχέδιο για να κάνει τη ζωή των εργαζομένων καλύτερη

Σημειώνεται πως οι Ομπάμα, Κλίντον, Πελόζι, χρηματοδότες και οι αρχηγοί των δημοκρατικών στο Κογκρέσο (Βουλή των Αντιπροσώπων και Γερουσία), έχουν διαρρεύσει ή εκφράσει ευθέως πως ήρθε η ώρα να παραιτηθεί. Κάτι το πρωτόγνωρο και εξωθεσμικό για να αντιμετωπίζει εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Χθες το βράδυ ο αμερικανικός λαός είδε τον ίδιο Ντόναλντ Τραμπ που απέρριψε πριν από τέσσερα χρόνια. Για πάνω από 90 λεπτά, επικεντρώθηκε στα δικά του παράπονα, χωρίς κανένα σχέδιο για να μας ενώσει και κανένα σχέδιο για να κάνει τη ζωή των εργαζομένων καλύτερη», ανέφερε ο Μπάιντεν σε δήλωσή του. Μάλιστα δήλωσε βεβαιότητα πως θα νικήσει τον Τραμπ.

Οι εκκλήσεις από μέλη του κόμματός του έγιναν πιο δυνατές την Παρασκευή, όταν ο γερουσιαστής Μάρτιν Χάινριχ έγινε ο τρίτος γερουσιαστής των Δημοκρατικών που πίεσε τον Μπάιντεν να απομακρυνθεί και τέσσερις Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων εξέδωσαν κοινή δήλωση με την οποία προέτρεπαν τον πρόεδρο να τερματίσει την προσπάθεια επανεκλογής του. Παρόλα αυτά ο Τζο Μπάιντεν έχει τους αντιπροσώπους με το μέρος του και την στήριξη πολλών πολιτικών στα δύο σώματα.

Η Καμάλα Χάρις, φανερά στηρίζει τον πρόεδρο Μπάιντεν για θεσμικούς λόγους, όμως είναι έτοιμη να βγει μπροστά ως η επικρατέστερη υποψήφια. Το σενάριο θα συμβεί μόνο με την συναίνεση και την «ευχή» του Τζο Μπάιντεν.

Ανυπομονώ να επιστρέψω στην προεκλογική εκστρατεία την επόμενη εβδομάδα

«Το σκοτεινό όραμα του Ντόναλντ Τραμπ για το μέλλον δεν είναι αυτό που είμαστε ως Αμερικανοί. Μαζί, ως κόμμα και ως χώρα, μπορούμε και θα τον νικήσουμε στην κάλπη», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Στο «σκοτεινό όραμα του Ντόναλντ Τραμπ» αναφέρθηκε νωρίτερα και ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνα Ρόι Κούπερ.

«Ανυπομονώ να επιστρέψω στην προεκλογική εκστρατεία την επόμενη εβδομάδα για να συνεχίσω να εκθέτω την απειλή της ατζέντας του Ντόναλντ Τραμπ Project 2025, ενώ παράλληλα θα υποστηρίξω το ιστορικό μου και το όραμα που έχω για την Αμερική: ένα όραμα όπου σώζουμε τη δημοκρατία μας, προστατεύουμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας και δημιουργούμε ευκαιρίες για όλους», πρόσθεσε.

Ο Μπάιντεν βρέθηκε θετικός στο COVID-19 την Τετάρτη, ενώ έκανε προεκλογική εκστρατεία στο Λας Βέγκας και απομονώθηκε στο σπίτι του στο Ρεχόμποθ Μπιτς, στο Ντελ.

Μετά από χρόνια, η Μελάνια Τραμπ αποφάσισε να σταθεί εκ νέου στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ, στην τελευταία ημέρα του συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών.

Ζητούν από τον Τραμπ να καταδικάσει την ακραία συντηρητική πλατφόρμα του Heritage Foundation η οποία τον στηρίζει

Ο πρόεδρος την Παρασκευή σημείωσε επίσης ότι ο Τραμπ «απέφυγε να αναφερθεί στην ατζέντα του Project 2025, αλλά εξακολουθούσε να επιδεικνύει περήφανα το χειρότερο πρόσωπο του εξτρεμισμού MAGA (από το σύνθημα Make America Great Again)», επαναλαμβάνοντας την απάντηση της προέδρου της προεκλογικής του εκστρατείας, Τζεν Ο’ Μάλεϊ Ντίλον, στην ομιλία του πρώην προέδρου στο RNC το βράδυ της Πέμπτης.

Η Ο’ Μάλεϊ Ντίλον δήλωσε ότι ο Τραμπ «απέτυχε να αναφερθεί έστω και μία φορά στο Σχέδιο 2025». Η εκστρατεία του Μπάιντεν προσπάθησε να συνδέσει τον πρώην πρόεδρο με το αμφιλεγόμενο σχέδιο συντηρητικής πολιτικής του Heritage Foundation (χορηγός στο συνέδριο των Ρεπομπλικανών), ενώ ο Τραμπ και η ομάδα του προσπάθησαν έντονα να αποστασιοποιηθούν από αυτό, χωρίς να το κατονομάσουν.

«Δεν γνωρίζω τίποτα για το Project 2025. Δεν το έχω δει, δεν έχω ιδέα ποιος είναι υπεύθυνος γι’ αυτό και σε αντίθεση με την ρεπουμπλικανική μας πλατφόρμα, δεν είχα καμία σχέση με αυτό», έγραψε ο Τραμπ την Πέμπτη στην δική του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι Δημοκρατικοί της Ριζοσπαστικής Αριστεράς «κάνουν πλάκα», προσπαθώντας να με αγκιστρώσουν σε όποιεσδήποτε πολιτικές δηλώνονται Πρόκειται για καθαρή παραπληροφόρηση από την πλευρά τους».

Οι πιέσεις στον Τζο Μπάιντεν για να παραιτηθεί αναμένονται να συνεχιστούν από τους Δημοκρατικούς και τα μέσα ενημέρωσης που ευθυγραμμίζονται με την πολιτική τους.