Όλοι μας έχουμε φτάσει σε ακραίες καταστάσεις για να αποδείξουμε τα λεγόμενά μας και να φτάσουμε στο πολύκροτο «σας το είπα».

Ωστόσο πόσο πρόθυμοι θα ήσασταν να τρέξετε ολοταχώς και να πέσετε πάνω σε ένα γυάλινο παράθυρο στον 24ο όροφο ενός ουρανοξύστη, προκειμένου να αποδείξετε ότι αντέχει;

Κι’ όμως υπήρξε ένας άνθρωπος που το έκανε. Ο Καναδός δικηγόρος Γκάρι Χόι.

Αλλά δυστυχώς γι’ αυτόν, η προσπάθειά του να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του σχετικά με την αντοχή του γυάλινου παραθύρου είχε ως αποτέλεσμα να πέσει από τον 24ο όροφο του ουρανοξύστη και να προσγειωθεί στο πεζοδρόμιο.

Τι συνέβη και έπεσε από τον ουρανοξύστη

Την ημέρα εκείνη, ένα γκρουπ φοιτητών είχε επισκεφθεί τον ουρανοξύστη στον οποίον στεγαζόταν η επιχείρησή του.

Ο Χόι ανέλαβε να τους ξεναγήσει στους χώρους του κτιρίου και να τους αναλύσει σε βάθος την αρχιτεκτονική, ενώ δεν παρέλειψε να τους δείξει και τα αεροστεγή τζάμια στα παράθυρα.

Καθώς υποτίθεται ότι ήταν «άθραυστα», ο δικηγόρος έριχνε συστηματικά όλο του το βάρος πάνω τους για να αποδείξει πόσο άφθαρτα ήταν τα παράθυρα.

Το ίδιο έκανε και εκείνη την ημέρα.

Ο ουρανοξύστης από τον οποίο έπεσε ο δικηγόρος. Πηγή φωτό: Wikimediamtx Commons

Ο δικηγόρος άδραξε την ευκαιρία για να εντυπωσιάσει και, όπως είχε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, έριξε όλο του το βάρος πάνω στο μεγάλο παράθυρο για να δείξει ότι αντέχει.

Και ο Χόι είχε δίκιο, δεν έσπασε. Ωστόσο ήθελε να το κάνει και δεύτερη φορά.

Ο Γκάρι Χόι έπεσε με ορμή πάνω στο παράθυρο με αποτέλεσμα να σπάσει το πλαίσιο και να βρεθεί στο κενό με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακαριαία.

@fascinatinghorror Garry Hoy was a respected corporate lawyer, who died in very unusual circumstances… #horror #history #accident ♬ original sound – Fascinating Horror

Ο Χόι έπεσε με τραγικό τρόπο πάνω σε ένα πέτρινο μπλοκ στο πεζοδρόμιο από κάτω του και σκοτώθηκε ακαριαία.

Το βραβείο που κέρδισε μετά τον θάνατό του

Ο Χόι έλαβε αργότερα το βραβείο «Δαρβίνου». Πρόκειται για βραβεία που με ειρωνική διάθεση «ανταμείβουν» τους ανθρώπους που προκαλούν μόνοι τους τον θάνατό τους με αδέξιο και ανόητο  τρόπο.

Ένας δομικός μηχανικός που ρωτήθηκε για το περιστατικό δήλωσε στην εφημερίδα Toronto Star: «Δεν γνωρίζω κανέναν οικοδομικό κώδικα στον κόσμο που θα επέτρεπε σε έναν άνδρα να τρέξει πάνω σε ένα γυάλινο παράθυρο και να τον αντέξει».