Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Microsoft: «Αδειασε» ο ουρανός των ΗΠΑ - Τimelapse βίντεο μετά το ψηφιακό βραχυκύκλωμα

Microsoft: «Αδειασε» ο ουρανός των ΗΠΑ – Τimelapse βίντεο μετά το ψηφιακό βραχυκύκλωμα

Το πρόβλημα στο σύστημα της Microsoft «έσβησε» τα πληροφοριακά συστήματα παγκοσμίως - Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν κατά κύριο λόγο στα αεροδρόμια.

Προβλήματα στις πτήσεις σε όλο τον κόσμο προκάλεσε το διεθνές ψηφιακό βραχυκύκλωμα της Microsoft. Αν και οι δυσλειτουργίες στα αεροδρόμια αντιμετωπίστηκαν ε εφεδρικά συστήματα, υπήρξαν ορισμένες περιπτώσεις όπου καταγράφηκαν πολύωρες καθυστερήσεις.

Το πρόβλημα στο σύστημα της Microsoft «έσβησε» τα πληροφοριακά συστήματα παγκοσμίως με τα προβλήματα να εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στα αεροδρόμια.

Στις ΗΠΑ, η FAA ανακοίνωσε ότι η Delta Air Lines, η United Airlines, η American Airlines και η Allegiant Air είχαν καθηλωθεί το πρωί της Παρασκευής.

Μέχρι τις 9:20 π.μ., υπήρχαν περισσότερες από 2.900 καθυστερήσεις πτήσεων στις ΗΠΑ και περισσότερες από 1.280 ακυρώσεις, σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης πτήσεων FlightAware.

Τις τελευταίες ώρες viral έχει γίνει ένα timelapse video το οποίο απεικονίζει τον ουρανό πάνω από τις ΗΠΑ. Σε διάστημα 12 ωρών ο ουρανός έχει αδειάσει κατά τη διάρκεια του βραχυκυκλώματος την Παρασκευή, με τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες να επιβάλουν πανεθνική στάση εδάφους μέχρι να επανέλθουν τα τεχνολογικά συστήματα.

Πώς έγινε το «μπλακάουτ»

Το παγκόσμιο «μπλακάουτ» σε υπηρεσίες που βασίζονται σε υπολογιστές Windows προκλήθηκε από σφάλμα σε ενημέρωση λογισμικού της CrowdStrike, ανακοίνωσε μέσω Χ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τζορτζ Τσερτς.

Το πρόβλημα αφορά το λογισμικό Falcon Sensor της CrowdStrike, σχεδιασμένο να προστατεύει αρχεία που αποθηκεύονται στο νέφος.

Ο Τσερτς διευκρίνισε ότι το μπλακάουτ δεν οφείλεται σε κυβερνοεπίθεση και δεν επηρέασε άλλα λειτουργικά συστήματα.

Επηρέασε πάντως τις διαδικτυακές υπηρεσίες της Microsoft, όπως το νέφος Αzure και τις εφαρμογές του Microsoft 365.

Ακύρωση πτήσεων

Πτήσεις ακυρώθηκαν επίσης σε Βρετανία, Ισπανία, Αυστραλία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σύμφωνα με την εταιρεία αεροπορικών δεδομένων, περισσότερες από 1.000 πτήσεις έχουν ματαιωθεί μέχρι στιγμής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στη Γερμανία, οι εταιρίες Eurowings, Ryanair, Vueling και Turkish Airlines αντιμετώπισαν προβλήματα στο αεροδρόμιο του Αμβούργου, ενώ μικρότερης διάρκειας ήταν οι καθυστερήσεις στα αεροδρόμια της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας και της Βάδης – Βυρτεμβέργης, όπου η διαδικασία check-in έπρεπε να γίνει «με το χέρι».

Στη Βρετανία ανακοινώθηκαν επίσης καθυστερήσεις και αλλαγές σε δρομολόγια τρένων.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Θέλουμε πρωτάθλημα και Κύπελλο, είμαι χαρούμενος με όσα είδα»

Οι δηλώσεις του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά την ολοκλήρωση του φιλικού του Ολυμπιακού με τον Άγιαξ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024