Με προκλητικές και εθνικιστικές αναφορές «γιορτάζει» η Τουρκία την 50ή επέτειο της εισβολής στην Κύπρο, μέσω αναρτήσεων του τουρκικού υπουργείο Άμυνας.

«Μη με φωνάζεις τόσο εγκάρδια. Μπορεί να έρθω ξαφνικά ένα βράδυ», σημειώνει σε ανάρτηση, στον επίσημο λογαριασμό του στο X, το τουρκικό υπουργείο.

«Στην 50ή επέτειο τιμούμε τους μάρτυρες και βετεράνους του ηρωικού μας στρατού που έθεσαν τέλος στην καταπίεση των Τούρκων συμπατριωτών μας στην Κύπρο», αναφέρεται.

Η ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας συνοδεύεται, μάλιστα, και από ένα γραφικό βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται μία αρμάδα και εναέρια μέσα να προσεγγίζουν μία ακτή και κλείνει με την εικόνα του… Μωάμεθ Β’ του Πορθητή να εισέρχεται στην Κωνσταντινούπολη!

Τουρκικά μαχητικά F-5 πέταξαν πάνω από τη Νεκρή Ζώνη

Την Πέμπτη (18/7), τρία τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέρασαν πάνω από τη Νεκρή Ζώνη της Κύπρου, την ίδια στιγμή που  πραγματοποιούνται χωματουργικές εργασίες στην κατεχόμενη Μία Μηλιά.

Κάμερα του Σίγμα κατέγραψε καρέ-καρέ τρία μαχητικά F5 να παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Κύπρου, πετώντας σε χαμηλό ύψος πάνω από τη Νεκρή Ζώνη στο Καϊμακλί.