Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τζο Μπάιντεν: Οι χορηγοί των Δημοκρατικών του γυρίζουν την πλάτη - Νέες πιέσεις να αποσυρθεί

Τζο Μπάιντεν: Οι χορηγοί των Δημοκρατικών του γυρίζουν την πλάτη – Νέες πιέσεις να αποσυρθεί

Μεγάλοι χρηματοδότες απειλούν ότι αν ο Τζο Μπάιντεν αρνηθεί να εγκαταλείψει, δεν θα δώσουν χρήματα για να βοηθήσουν την επανεκλογή του, μέχρι οι δημοσκοπήσεις να δείξουν ότι είναι το φαβορί.

Ένα πολιτικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών με την υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα, είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί πως ο Αμερικανός πρόεδρος θα εγκαταλείψει τελικά τον προεκλογικό αγώνα και πως οι επόμενες 48 με 72 ώρες θα κρίνουν και το τι θα αποφασίσει τελικά ο ίδιος.

Η επιμονή του να μην εγκαταλείπει τον αγώνα τον έχει απομονώσει από το κόμμα, με δεκάδες πλέον στελέχη να του ζητούν πλέον να κάνει πίσω μετά το φιάσκο του debate. Οι πιέσεις έχουν ενταθεί ακόμα περισσότερο τις τελευταίες ώρες που ανακοινώθηκε πως νοσεί με κορονοϊό.

Δεν είναι όμως μόνο οι Δημοκρατικοί που γυρνούν την πλάτη στον Τζο Μπάιντεν, αλλά και οι μεγάλοι χορηγοί του κόμματος.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι σε συνάντηση μέσω Zoom, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του μήνα και αφού είχε διεξαχθεί το debate, μεταξύ των 75 πλουσιότερων πολιτικών δωρητών των Δημοκρατικών, μόνο ένας δήλωσε ότι πιστεύει πως ο Τζο Μπάιντεν πρέπει να παραμείνει στην κούρσα.

Όλοι οι υπόλοιποι, σύμφωνα με το CNBC, στο οποίο μίλησε ένας εκ των συμμετεχόντων στη συνάντηση, κατέστησαν σαφές ότι πίστευαν πως ο Μπάιντεν πρέπει να εγκαταλείψει τον προεκλογικό αγώνα, αν το κόμμα θέλει να νικήσει τον Τραμπ τον Νοέμβριο.

Μετά τη συνάντηση αυτή, μεγάλοι χρηματοδότες είτε του Μπάιντεν είτε του κόμματος συνολικά, έχουν ξεκινήσει εκστρατεία πίεσης με στόχο τους ανώτερους Δημοκρατικούς για να αποσυρθεί ο πρόεδρος.

Οι εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχει η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις έχουν αρχίσει να αποκτούν μεγάλη δυναμική

Στόχος τους είναι να πείσουν τους νομοθέτες να καλέσουν δημοσίως τον Μπάιντεν να τερματίσει την εκστρατεία επανεκλογής του. Πολλοί από αυτούς τους δωρητές εξέθεσαν τις θέσεις τους σε αυστηρούς τόνους.

Όπως σημειώνει το CNBC, είπαν ότι, εάν ο Μπάιντεν αρνηθεί να εγκαταλείψει, δεν θα δώσουν χρήματα για να βοηθήσουν την επανεκλογή του, μέχρι οι δημοσκοπήσεις να δείξουν ότι είναι το ξεκάθαρο φαβορί για να νικήσει τον Τραμπ. Ωστόσο, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η κατάρρευση της συγκέντρωσης χρημάτων του Μπάιντεν δεν σημαίνει απαραίτητα την καταστροφή του κόμματος.

Όπως προέκυψε, οι εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχει η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις, η πιθανή διάδοχος του Μπάιντεν σε περίπτωση που αποχωρήσει, έχουν αρχίσει να αποκτούν μεγάλη δυναμική.

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε ένα ηλεκτρονικό διάγραμμα θέσεων για μια συναυλιακή εκδήλωση με την Καμάλα Χάρις στο Πίτσφιλντ της Μασαχουσέτης στις 27 Ιουλίου, όπου δείχνει ότι είναι σχεδόν sold out. Τα εισιτήρια ξεκινούν από 100 δολάρια και φτάνουν μέχρι και τα 12.000 δολάρια, σύμφωνα με την πρόσκληση.

Μπάιντεν: Θα αποσυρθώ μόνο αν υπάρχει ιατρικός λόγος

Την ώρα που ολοένα και περισσότερα μέλη των Δημοκρατικών ζητούν από τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί, εκείνος σημειώνει ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο με… εντολή γιατρού.

«Αν είχα κάποια ιατρική κατάσταση που προέκυπτε, αν κάποιος, αν οι γιατροί έρχονταν σε μένα και μου έλεγαν, έχεις αυτό το πρόβλημα και εκείνο το πρόβλημα», σημείωσε τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε συνέντευξή του στο BET News και τον Εντ Γκόρντον.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζο Μπάιντεν, λίγες εβδομάδες νωρίτερα, είχε υποστηρίξει μιλώντας στο ABC News ότι θα εγκατέλειπε μόνο… ελέω Θεού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιατρική διάγνωση του δρ. Κέβιν Ο’ Κόνορ για τον 81χρονο Αμερικανό πρόεδρο ανέφερε ότι «ένας υγιής, δραστήριος, εύρωστος, 81χρονος άνδρας που παραμένει σε θέση να εκτελέσει με επιτυχία τα καθήκοντα της προεδρίας».

Ωστόσο, η εξέταση αυτή εκτιμάται ότι έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο, με την εικόνα που παρουσίασε ο Τζο Μπάιντεν στο πρόσφατο debate με τον Ντόναλντ Τραμπ να προκαλεί έντονη ανησυχία στους Δημοκρατικούς και γενικότερα στους Αμερικανούς πολίτες για τη διαύγεια του προέδρου.

Sports in

Ο Λαμίν Γιαμάλ απολαμβάνει τις διακοπές του στην Ελλάδα (pic)

Ο Λαμίν Γιαμάλ, μετά την κατάκτηση του Euro 2024 με την Ισπανία, επέλεξε την Ελλάδα για τις διακοπές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024