Σάββατο 20 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Έλληνας έσπασε κάθε ρεκόρ σε κλήσεις της Τροχαίας - Το τρελό ποσό που πλήρωσε

Έλληνας έσπασε κάθε ρεκόρ σε κλήσεις της Τροχαίας – Το τρελό ποσό που πλήρωσε

Όταν η τροχαία δεν αστειεύεται με τα όρια ταχύτητας και οι παραβάτες το πληρώνουν ακριβά…

Τα όρια ταχύτητας, δυστυχώς, για πολλούς στην Ελλάδα δεν είναι παρά ταμπέλες στον δρόμο. Οι οδηγοί εξακολουθούν να κινούνται με υψηλές ταχύτητες, αδιαφορώντας τόσο για την οδική ασφάλεια όσο και για τον νόμο, αφού δεν αντιμετωπίζουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Στο εξωτερικό, ωστόσο, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η τροχαία δεν αστειεύεται με τα όρια ταχύτητας και οι παραβάτες το πληρώνουν ακριβά.

Το παραπάνω έρχεται να επιβεβαιώσει ένας Έλληνας, μόνιμος κάτοικος της Ολλανδίας, ο οποίος βρήκε μέσα σε μια εβδομάδα να τον περιμένουν 4 κλήσεις της τροχαίας στο γραμματοκιβώτιό του.

Ο Έλληνας οδηγός γνωρίζει ακριβώς τη λειτουργία των ολλανδικών αρχών ως προς την παραβίαση του ορίου ταχύτητας, οι οποίες μόλις μέσα σε μία εβδομάδα από τη στιγμή που θα σε «πιάσουν» στο ραντάρ τους στέλνουν τον «λογαριασμό» στο σπίτι.

Μάλιστα, όπως δηλώνει ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει πληρώσει ήδη 2.000 ευρώ σε μικροπαραβιάσεις που έκανε άθελά του. Όπως ακριβώς συνέβηκε και με τις τελευταίες 4 κλήσεις που του ήρθαν. Στη διαδρομή από το σπίτι του μέχρι τον εθνικό δρόμο, γίνονται έργα, με τις αρχές, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, να μειώνουν το όριο ταχύτητας στα 70 χλμ./ώρα.

Η πρώτη κλήση ήταν για υπέρβαση ορίου κατά 8 χ.α.ω., με το πρόστιμο να ανέρχεται στα 78 ευρώ

Ο οδηγός δεν το αντιλήφθηκε άμεσα, παρά μόνο όταν είδε τα δύο πρώτα γράμματα από την τροχαία, γνωρίζοντας, όπως αναφέρει, ότι θα έρχονταν ακόμα δύο “μπιλετάκια”. Μάλιστα δεν αφορούσαν κάποιες εξωφρενικές σε ταχύτητα παραβάσεις, με το μέγιστο πρόστιμο να αφορά μόλις 16 χλμ./ώρα διαφορά από το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ολλανδία οι αρχές αφαιρούν από την ταχύτητα που «γράφει» η κάμερα 3 χιλιόμετρα ως περιθώριο λάθους.

Η πρώτη κλήση ήταν για υπέρβαση ορίου κατά 8 χ.α.ω. (πήγαινε με 81, πέφτει στα 78), με το πρόστιμο να ανέρχεται στα 78 ευρώ, ενώ η δεύτερη αφορούσε υπέρβαση κατά 14 χλμ./ώρα, με την ποινή να είναι 191 ευρώ. Στην τρίτη περίπτωση, ο οδηγός πιάστηκε να πηγαίνει με 16 χλμ./ώρα παραπάνω, με το πρόστιμο να ανεβαίνει στα 217 ευρώ, ενώ η τέταρτη κλήση αφορά υπέρβαση κατά μόλις 4 χ.α.ω., με τον Έλληνα να αναγκάζεται να πληρώσει 43 ευρώ.

Αν και ο ίδιος το αντιμετωπίζει με χιούμορ, λέγοντας ότι σε μια οργανωμένη χώρα υπάρχει κι αυτή η πλευρά, αρκετά σχόλια κάτω από το βίντεο που ανάρτησε αναφέρουν ότι τα πρόστιμα σε χώρες του εξωτερικού έχουν περισσότερο εισπρακτικό χαρακτήρα, παρά επιμορφωτικό.

Δείτε το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Sports in

Απόβαση στη Γαλλία

Αρκετές μέρες πριν τους αγώνες τους οι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες εγκλιματίζονται σε συνθήκες Ολυμπιακών Αγώνων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024