Τα bob κουρέματα αποτελούν μια σταθερή τάση εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ οι διάφορες παραλλαγές που κάνουν την εμφάνισή τους είναι η μία καλύτερη από την άλλη. Το τελευταίο διάστημα «ξεπήδησε» ένα νέο hair trend, το Italian bob, που ήρθε να πάρει τη θέση του επίσης δημοφιλούς γαλλικού bob -και δικαίως!-, αφού είναι κομψό, έχει όγκο, είναι πιο μακρύ και θα φέρει έναν ιταλικό αέρα στο στιλ σας.

Τι είναι το Italian bob

Το Italian bob, όπως προαναφέραμε, έχει πιο μακρύ μήκος από το γαλλικό bob κούρεμα -φτάνει μέχρι τη βάση του λαιμού – είναι σέξι κι ευέλικτο στο styling. Το είδαμε πολύ στους celebrities που περπάτησαν στο κόκκινο χαλί των SAG Awards, και οι hairstylists προβλέπουν ότι θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στα μαλλιά για το 2024.

Styling tips

Λόγω του μακριού μήκους του Italian bob, οι επιλογές χτενισμάτων είναι αρκετές -μπορείτε είτε να έχετε τα μαλλιά σας κάτω σε όποιο στιλ θέλετε είτε να τα πιάσετε ψηλά, οπότε πειραματιστείτε και δημιουργήστε διαφορετικά hairstyles κάθε φορά. Εάν τα αφήσετε κάτω, μπορείτε είτε να τα ισιώσετε είτε να τα κάνετε πιο σπαστά με τη χρήσης μιας μους, ενώ εάν ο καύσωνας σας ταλαιπωρεί, μπορείτε να τα πιάσετε ψηλά σε ένα σινιόν ή και μια αλογοουρά και να δώσετε πολλούς πόντους κομψότητας στο στιλ σας. Επίσης, μπορείτε ακόμη και να βάλετε θερμαινόμενα ρόλεϊ στα μαλλιά και να δημιουργήσετε ένα χτένισμα με όγκο, που θα σας κάνει να μοιάζετε με παλιά Ιταλίδα σταρ. Σε κάθε περίπτωση, εάν χρησιμοποιήσετε θερμότητα, μην παραλείψετε να εφαρμόσετε πρώτα το θερμοπροστατευτικό προϊόν σας.

Πώς θα το ζητήσετε στο κομμωτήριο

Αν σκέφτεστε να τολμήσετε το Italian bob, αρχικά συγκεντρώστε πολλές εικόνες του συγκεκριμένου στιλ κουρέματος, για να δείξετε στον κομμωτή σας. Το μήκος θα πρέπει να φτάνει μέχρι τη βάση του λαιμού, ενώ σημαντικό ρόλο στον χαρακτηριστικό όγκο του haircut θα παίξει το εσωτερικό φυλάρισμα -αυτό δηλαδή που θα γίνει στο εσωτερικό των μαλλιών. Έτσι, θα μπορείτε να κάνετε τη χωρίστρα στο πλάι είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά, και το κούρεμά σας δε θα χάνει τον όγκο του.

Πηγή Grace