Είναι γνωστό ότι στην εποχή μας η λεγόμενη Gen Z δημιουργεί την δική της τάση, διαμορφώνοντας την ταυτότητά της.

Ωστόσο πολλές φορές, τείνει να… προκαλεί, καθώς αγγίζει «απαγορευτικά» trends των 90’s και των 00’s.

Ένα από αυτά είναι και το διάσημο τραγούδι «Μακαρένα» των Los del Rios.

«Γιατί χορεύουν τη Μακαρένα έτσι», αναρωτήθηκε η millennial Arleth Lopez

Οι Zoomers έχουν κατηγορηθεί ότι «σφαγιάζουν» τη Μακαρένα προσθέτοντας τις δικές τους κινήσεις στην εμβληματική χορευτική ρουτίνα, όπως περιγράφεται λεπτομερώς σε ένα βίντεο TikTok με σχεδόν 9 εκατομμύρια προβολές.

«Νιώθω τόσο μεγάλος, γιατί χορεύουν τη Μακαρένα έτσι», αναρωτήθηκε εμβρόντητη η millennial, Arleth Lopez σε αυτό το βίντεο της υποτιθέμενης κίνησης, η οποία συνέβη σε έναν απροσδιόριστο χώρο, πιθανότατα σε εκδήλωση, όπως αναφέρει η New York Post.

@frikenarleth/TikTok

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο βίντεο για το ομώνυμο τραγούδι των Los Del Río το 1993, η νοσταλγική ρουτίνα ήταν ένα στοιχείο μεταξύ των παιδιών που μεγάλωναν στη δεκαετία του ’90.

«Αυτό δεν είναι «Μακαρένα»» – «Ιεροσυλία» από τη Gen Z για το εμβληματικό τραγούδι

Η κλασική χορογραφία περιελάμβανε το τέντωμα των χεριών ένα κάθε φορά, το γύρισμα των παλαμών και το σταύρωμα των χεριών στο στήθος τους σαν… μούμια.

Στη συνέχεια τα τοποθετούν στο κεφάλι και τους γοφούς, πριν τελειώσουν με μια κουνιστή ώθηση ισχίου και άλμα.

Στη συνέχεια, ο χορευτής επαναλαμβάνει αυτή την ακολουθία ενώ προσανατολίζεται σε διαφορετική κατεύθυνση.

@frikenarleth/TikTok

Ωστόσο, στο προαναφερθέν κλιπ, περίπου «20-κάτι» νεαροί φαίνονται κυριολεκτικά να βάζουν τη δική τους περιστροφή στη Μακαρένα κυλώντας τα χέρια τους, γυρίζοντας και στη συνέχεια κάνοντας μια κυματική κίνηση με τα χέρια τους.

Αντιδράσεις από τους Millenials

«Τι στο καλό», αναφωνεί η Lopez, ενώ κινηματογραφεί τους λεγόμενους defilers της πίστας.

Περιττό να πούμε ότι οι σχολιαστές ήταν συγκλονισμένοι από την ερμηνευτική χορευτική ρουτίνα με έναν εξ αυτών να «φωνάζει»: «ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΚΑΡΕΝΑ».

«ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ», είπε ένας άλλος.

Δειτε πώς…αναδιαμορφώνει η Gen Z το trend των Millenials

@jaymar0033 Macarena before and after tiktok🤪#foryoupage #trend #dance #fyp ♬ sonido original – Carolina Avellan

Ένας τρίτος αναφώνησε: «Δεν έχω δει ποτέ κάποιον να χορεύει σε αυτό το τραγούδι έτσι. Νιώθω ότι πρέπει να ανησυχώ κατά κάποιο τρόπο».

Η η Gen Z απλά χορεύει στο ρυθμό της δικής της αντίληψης, εκτός από το ότι αυτοί οι λεγόμενοι οικειοποιητές γενεών έχουν κατηγορηθεί ότι επαναπροσδιορίζουν τα πάντα, από την κατανάλωση υπολειμμάτων έως τον «πυρήνα cringe millennial».

Generation Z: Ποιο είναι το προφίλ της γενιάς αυτής

Eίναι η μεγαλύτερη γενιά στον κόσμο αυτή τη στιγμή και θα αποτελεί το 27% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού μέχρι το 2025, παίρνοντας τα ηνία της παγκόσμιας οικονομίας από τις προηγούμενες γενιές.

Γεννημένοι μεταξύ 1996 και 2012, τα μέλη της γενιάς Ζ διαμορφώνουν το δικό τους προφίλ: κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό. Και έχουν σημαντικές διαφορές από τις προηγούμενες γενιές. Τα προβλήματα και οι προσδοκίες τους βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής ατζέντας του αύριο.

Μεγάλο μέρος αυτής της γενιάς βρίσκεται ακόμη στα χρόνια της διαμόρφωσης του χαρακτήρα τους και της επαγγελματικής τους αφετηρίας και τα παγκόσμια γεγονότα θα συνεχίσουν να διαμορφώνουν τις αξίες και τη στάση τους απέναντι στην εργασία τα επόμενα χρόνια.

Επιπλέον, καθώς τα παραδοσιακά μοτίβα απασχόλησης εξαφανίζονται λόγω της ψηφιοποίησης και της αυτοματοποίησης, πολλά μέλη αυτής της γενιάς θα έχουν μη συμβατικά μονοπάτια σταδιοδρομίας.

Η γενιά Ζ έφτασε στην ενηλικίωση κατά τη διάρκεια μιας περιόδου, όπου υπήρχαν μεγάλες οικονομικές κρίσεις που υπονόμευσαν την παγκόσμια σταθερότητα. Οι ζωές τους έχουν επηρεαστεί δραματικά από μεγάλα κοινωνικά, πολιτικά και περιβαλλοντικά γεγονότα όπως οι αυξανόμενες οικονομικές ανισότητες, οι διαμαρτυρίες για τη φυλετική αδικία, η κλιματική κρίση και η πανδημία της Covid-19.

Για αυτούς τους λόγους, η Γενιά Ζ τείνει να έχει μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση ως προς την εργασία από τους αμέσως μεγαλύτερους, που εκτιμούν την παραδοσιακή οικονομική ασφάλεια, όπως σταθερό εισόδημα, μόνιμη εργασία και αποταμιεύσεις.