Δεν είναι κάθε μέρα που η NASA πλησιάζει έναν καλλιτέχνη – και δη της Hip Hop μουσικής – και ρωτάει σε ποιον πλανήτη θα ήθελε να… ακτινοβολήσει την τέχνη του.

«Επέλεξα την Αφροδίτη γιατί συμβολίζει τη δύναμη, την ομορφιά και την ενδυνάμωση», δήλωσε η Elliot

Πρόσφατα, σύμφωνα με τον ιστότοπο space.com, η NASA συνεργάστηκε με τη βραβευμένη με Grammy ράπερ, τραγουδίστρια και τραγουδοποιό Missy Elliott για να στείλει το τραγούδι της «The Rain (Supa Dupa Fly)» στην Αφροδίτη, τον αγαπημένο πλανήτη της Elliott.

«Επέλεξα την Αφροδίτη γιατί συμβολίζει τη δύναμη, την ομορφιά και την ενδυνάμωση και είμαι τόσο ταπεινή που έχω την ευκαιρία να μοιραστώ την τέχνη μου και το μήνυμά μου με το σύμπαν!» ανέφερε ο Elliot σε δήλωσή της.

Το τραγούδι μεταδόθηκε σε 158 εκατομμύρια μίλια (254 εκατομμύρια χιλιόμετρα) με την ταχύτητα του φωτός από το DSN (Deep Space Network) της NASA.

Το ταξίδι διήρκεσε περίπου 14 λεπτά για να ολοκληρωθεί. Πιο συγκεκριμένα, μεταδόθηκε από την κεραία ραδιοφώνου Deep Space Station 13 (DSS-13) στο Goldstone Deep Space Communications Complex του DSN στην Καλιφόρνια.

Κατάλληλα, το ψευδώνυμο του σταθμού είναι «Αφροδίτη».

Η ανάρτηση της Missy Elliot

Η μουσική μέρος των αποστολών της NASA

«Τόσο η εξερεύνηση του διαστήματος όσο και η τέχνη της Missy Elliott έχουν να κάνουν με την υπέρβαση των ορίων», δήλωσε η Brittany Brown, διευθύντρια του Τμήματος Ψηφιακής και Τεχνολογίας της NASA, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του space.com.

«Η Missy έχει ένα ιστορικό έγχυσης διαστημικής αφήγησης και φουτουριστικών οπτικών στα μουσικά της βίντεο, οπότε η ευκαιρία να συνεργαστούμε σε κάτι έξω από αυτόν τον κόσμο είναι πραγματικά κατάλληλη».

Η μουσική αποτελεί εδώ και καιρό μέρος των αποστολών της NASA, αλλά συνήθως μεταδίδεται λίγο πιο παραδοσιακά.

Τα δίδυμα διαστημόπλοια Voyager, για παράδειγμα, μεταφέρουν το καθένα μουσική στον αντίστοιχο Χρυσό Δίσκο του.

Και οι αστροναύτες συχνά φέρνουν όργανα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), από τον Walter Schirra και τον Tom Stafford, ο οποίος έπαιξε το «Jingle Bells» με φυσαρμόνικα και καμπάνες το 1965, μέχρι τον Chris Hadfield, ο οποίος τραγούδησε και έπαιξε κιθάρα στο viral μουσικό βίντεο του «Space Oddity» το 2013.

«Διαστημικοί» και οι… Beatles

Αλλά η ακτινοβολία μουσικής στο διάστημα είναι κάτι σπάνιο για τη NASA – το τραγούδι της Elliott είναι μόνο το δεύτερο τραγούδι που μεταδίδεται με μια τέτοια μέθοδο.

Το πρώτο συνέβη το 2008, όταν το Deep Space Network της NASA έστειλε το «Across the Universe» των Beatles προς τον Πολικό Αστέρα, το Βόρειο Αστέρι.

Ωστόσο, πιθανότατα θα ακολουθήσουν περισσότερες ακτινοβολήσεις – αλλά όχι μόνο της μουσικής.

Μόλις τον περασμένο μήνα, η NASA χρησιμοποίησε λέιζερ για να μεταδώσει εικόνες και βίντεο των κατοικίδιων ζώων των εργαζομένων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Και πριν από αυτό, η NASA έστειλε ένα βίντεο της πορτοκαλί τιγρέ γάτας Taters από το διαστημόπλοιο Psyche πίσω στη Γη.

Εάν υπάρχουν εξωγήινοι εκεί έξω που συντονίζονται με όλες τις μεταδόσεις μας, είναι σίγουρο ότι το…. απολαμβάνουν.