Σάββατο 20 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ταξίδια: Ο λόγος για τον οποίο πρέπει να έχετε μαζί σας μία φέτα λεμόνι

Ταξίδια: Ο λόγος για τον οποίο πρέπει να έχετε μαζί σας μία φέτα λεμόνι

Πορτοφόλι, χρήματα, διαβατήριο, κινητό και... λεμόνι. Τα απαραίτητα για ταξίδι δεν είναι (μόνο) αυτά που νομίζετε.

Πολλές είναι οι ταξιδιωτικές συμβουλές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Άλλες είναι χρήσιμες, άλλες πρακτικές και άλλες παράξενες.

Η Μπέτανι Χιουζ, ιστορικός και γνωστή παρουσιάστρια της Βρετανίας, μοιράστηκε στο Bloomberg κάποιες συμβουλές από την μεγάλη εμπειρία που έχει αποκτήσει από τα ταξίδια της ανά τον κόσμο. Μάλιστα, από τα tips της εντύπωση προκαλεί αυτό με τη φέτα με το λεμόνι…

Να παίρνετε μαζί σας δύο ίδιες βαλίτσες

Ναι, ίσως να ακούγεται παράξενο, αλλά φαίνεται να έχει την εξήγησή της η συγκεκριμένη συμβουλή. Να παίρνετε μαζί σας στο ταξίδι, δύο ίδιες βαλίτσες. Και δεν εννοεί στην όψη ίδιες, αλλά στο πακετάρισμα. Όπως εξηγεί η Μπέτανι Χιουζ, κάθε φορά που είναι να ταξιδέψει, φτιάχνει δύο σχεδόν πανομοιότυπες βαλίτσες, ώστε εάν χάσει τη μία, έχει αρκετά ρούχα και προσωπικά αντικείμενα που θα για το υπόλοιπο των διακοπών σας.

«Είτε αυτό είναι αλήθεια, είτε όχι, τώρα έχω πάντα μαζί μου τουλάχιστον μία φέτα λεμόνι ανά πάσα στιγμή»

Τώρα, αν χάσετε και τις δύο βαλίτσες, τι να πούμε: πάρτε ένα λαχείο την επόμενη φορά. Επίσης, στην κάθε βαλίτσα μη βάλετε όλη σας την προίκα. Μοιράστε τα, αλλά να έχετε και στις δύο τα πιο απαραίτητα.

Να κουβαλάτε μαζί σας μια φέτα λεμόνι

Εντάξει, αυτή η συμβουλή μάς παραξένεψε, αλλά όταν προέρχεται από κάποιον ντόπιο κι έμπειρο του τόπου, θα πρέπει να τον εμπιστευόμαστε. Κάτι θα ξέρει. Όπως συνέβη στην Μπέτανι Χιουζ, η οποία όπως περιέγραψε, όταν επισκέφτηκε το Άνγκορ Τομ, ένα απομακρυσμένο σημείο της Καμπότζης, κι έπρεπε να ανοίξει πέρασμα μέσα από τους θάμνους, ο οδηγός που είχε μαζί της, της έδωσε ένα απίθανο tip για τα φίδια.

«“Μην ανησυχείς, κοίτα τι έχω στην τσέπη μου”. Ήταν ένα λεμόνι», περιγράφει η παρουσιάστρια. Και πρόσθεσε στη συνέχεια πως ο οδηγός τής υποσχέσθηκε πως έχοντας πάνω της μια φέτα λεμόνι, δεν κινδυνεύει να τη δαγκώσει κάποιο φίδι. «Είτε αυτό είναι αλήθεια, είτε όχι, τώρα έχω πάντα μαζί μου τουλάχιστον μία φέτα λεμόνι ανά πάσα στιγμή», παραδέχεται η Χιουζ.

Έτσι, θα καταλάβετε αν ένα μέρος είναι ασφαλές

Όπως αναφέρει, στη συνέχεια, όταν προσγειώνεται σε ένα μέρος που δεν έχει ξαναπάει, κάνει έναν «έλεγχο αδέσποτων ζώων». Ελέγχει πάντα πόσο φιλικά είναι τα σκυλιά και οι γάτες. «Αν είναι φοβισμένα, τότε ξέρεις ότι οι άνθρωποι δεν τους φέρονται καλά και πρέπει να έχεις το νου σου. Αν τα σκυλιά είναι απίστευτα φιλικά, τότε αυτό είναι καλό σημάδι, γιατί δείχνει ότι οι άνθρωποι είναι ευγενικοί μαζί τους».

Αυτό σημαίνει ότι στο κομμάτι των αδέσποτων δεν κινδυνεύετε από κάποια επίθεση στον δρόμο και στο κομμάτι των ντόπιων, έχετε να κάνετε με ανθρώπους που σέβονται και αγαπούν τα ζώα.

Sports in

ΑΕΚ: Περνάει από ιατρικές εξετάσεις ο Λαμέλα

Στην τελική της ευθεία μπαίνει η μεταγραφή του Έρικ Λαμέλα στην ΑΕΚ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024