Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, ο υδράργυρος σκαρφαλώνει επικίνδυνα και το αντηλιακό είναι επιτακτικής ανάγκης για να προστατευθούμε από τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου, αποφεύγοντας τις δυσμενείς επιπτώσεις τους, από το ηλιακό έγκαυμα και την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας, μέχρι και τον καρκίνο του δέρματος.

Κι ενώ πιθανότατα γνωρίζετε ότι είναι σημαντικό να εφαρμόζετε τακτικά γενναιόδωρες ποσότητες αντηλιακού στο πρόσωπο και τα άκρα σας, ίσως να ξεχνάτε ορισμένα σημεία που όμως εκτίθενται εξίσου.

Σε ποια σημεία ξεχνάτε να βάλετε αντηλιακό

Οι περιοχές του σώματος που συνήθως παραμελούμε είναι το τριχωτό της κεφαλής, η μετωπιαία γραμμή των μαλλιών, τα βλέφαρα, τα αυτιά, τα χείλη, ο λαιμός, το στήθος, το πίσω μέρος των χεριών και το πάνω μέρος των ποδιών. Αυτό διότι έχουμε την τάση, καθώς εφαρμόζουμε το αντηλιακό μας, να δίνουμε έμφαση σε μεγαλύτερες επιφάνειες του σώματος, όπως το πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια.

Έτσι είναι εύκολο να αγνοήσουμε μικρότερες περιοχές, όπως για παράδειγμα τα αυτιά ή τα χείλη, που πρέπει όμως να είναι εξίσου προστατευμένες. Παρομοίως, δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτές τις μικρότερες περιοχές όταν ανανεώνουμε το αντηλιακό μας κατά την διάρκεια της ημέρας, που καλό είναι να το κάνουμε ανά δύο ώρες ή και νωρίτερα ειδικά εάν μπαίνουμε στο νερό ή ιδρώνουμε.

Τα SOS της αντηλιακής προστασίας

Για να απολαύσετε το καλοκαίρι σας με ασφάλεια, θυμηθείτε:

  • Να εφαρμόζετε μια γενναιόδωρη ποσότητα αντηλιακού τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο.
  • Επιλέξτε μια σύνθεση με προστασία τόσο από την UVA όσο και από την UVB ακτινοβολία με δείκτη προστασία SPF τουλάχιστον 30.
  • Χρησιμοποιήστε ένα βάλσαμο χειλιών με αντηλιακή προστασία για να προστατεύσετε τα χείλη σας.
  • Να ανανεώνετε το αντηλιακό σας ανά δύο ώρες ή και συχνότερα εάν χρειαστεί κατά την διάρκεια της ημέρας.