Σάββατο 20 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Nirvana waves: Το χτένισμα που είναι σαν το «no makeup makeup» για τα μαλλιά

Nirvana waves: Το χτένισμα που είναι σαν το «no makeup makeup» για τα μαλλιά

Η τάση που θέλει τα μαλλιά φυσικά και ατημέλητα.

Τη στιγμή που τα στιλιζαρισμένα, άψογα μαλλιά δίνουν και παίρνουν στο Hollywood στις λαμπερές εμφανίσεις των αγαπημένων μας celebrities, πριν λίγο καιρό έκανε την εμφάνισή της μια νέα τάση στα χτενίσματα που θέλει να αγκαλιάσετε την ατημέλητη και φυσική πλευρά των μαλλιών σας: τα «Nirvana waves».

Μάθετε τα πάντα για το hair trend παρακάτω και υιοθετήστε το στην επόμενη εμφάνισή σας -χρειάζεται μόνο λίγο από τον χρόνο σας.

Τι είναι τα nirvana waves

Η τάση επινοήθηκε από την ambassador της ghd στο Ηνωμένο Βασίλειο, Samantha Cusick, και παραπέμπει στα υπέροχα beach waves που κάνουμε το καλοκαίρι στα μαλλιά μας.

Συγκεκριμένα, τα «nirvana waves» πήραν το όνομά τους από τους φυσικούς κυματισμούς των μαλλιών του Kurt Cobain, τραγουδιστή και κιθαρίστα του συγκροτήματος Nirvana -εξού και το όνομα «nirvana waves»-, και άλλων ροκ σταρ που είχαν παρόμοιο hair look.

Πολλοί hairstylists τα αποκαλούν ως το «no makeup makeup» αλλά για τα μαλλιά και δικαίως, αφού το αποτέλεσμα είναι χαλαρό, σούπερ cool κι ελαφρώς ατημέλητο.

Αυτό το καλοκαίρι, αγκαλιάστε τη φυσική υφή των μαλλιών σας και δημιουργήστε ένα messy και ανεπιτήδευτο αποτέλεσμα. Αυτό προτείνουν, άλλωστε και οι φετινές τάσεις για τα χτενίσματα του 2024!

Styling tips

Τα «nirvana waves» θέλουν τη ρίζα να είναι ελαφρώς ίσια και οι κυματισμοί να ξεκινούν από λίγο πιο κάτω φτάνοντας μέχρι τις άκρες των μαλλιών.

Για να πετύχετε αυτό το αποτέλεσμα στο σπίτι, αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά και μόλις είναι τελείως στεγνά, ψεκάστε με ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν κυρίως τις ρίζες και «πατήστε» τες με ένα εργαλείο ισιώματος πολύ λίγο για να γίνουν flat.

Εναλλακτικά, μπορείτε να κοιμηθείτε με πλεξούδες στα μαλλιά και μόλις ξυπνήσετε να τις λύσετε και να απολαύσετε τα τέλεια «nirvana waves» σας.

Εάν έχετε φυσικά ίσια μαλλιά, αλλά θέλετε να δοκιμάσετε την τάση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό εργαλείο για mermaid waves που θα βρείτε στην αγορά.

Καταρχάς, κάντε τη χωρίστρα στη μέση, ψεκάστε τα στεγνά μαλλιά σας με ένα προϊόν θερμοπροστασίας κι έπειτα χρησιμοποιήστε το εργαλείο.

Μπορείτε να σταματήσετε το χτένισμα εδώ, αφού τα «nirvana waves» σας είναι έτοιμα, ή να δημιουργήσετε ένα wet look αλά Sabrina Carpenter (στην παραπάνω φωτογραφία) και να πετύχετε ένα απόλυτα σέξι look.

Sports in

Η γκολάρα του Μουζακίτη και τα highlights της νίκης του Ολυμπιακού επί της Μέχελεν (vid)

Δείτε τις καλύτερες στιγμές από τη φιλική νίκη του Ολυμπιακού επί της Μέχελεν με 2-0.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024