Σάββατο 20 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης: Δεν δεχόμαστε καμία επιλογή διχοτόμησης της Κύπρου και λύσης δύο κρατών

Ανδρουλάκης: Δεν δεχόμαστε καμία επιλογή διχοτόμησης της Κύπρου και λύσης δύο κρατών

Η επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε στο στρατιωτικό κοιμητήριο στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας στη Λευκωσία. Οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη

Στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο παρέστη το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Μεγαλόνησο.

Η επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε στο στρατιωτικό κοιμητήριο στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας στη Λευκωσία, ενώ παρευρέθηκε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε πως «πενήντα χρόνια από την αποφράδα ημέρα της εισβολής του «Αττίλα». Δεν ξεχνάμε τους νεκρούς μας. Δεν ξεχνάμε τους αγνοούμενους και τις χιλιάδες οικογένειες, που δυστυχώς έχασαν τις πατρογονικές τους εστίες. Δεν δεχόμαστε καμία πρόκληση και καμία αμφισβήτηση των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία επιλογή διχοτόμησης του νησιού και λύσης δύο κρατών. Συνεχίζουμε σταθερά τον αγώνα μας για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για να ζει κάθε πολίτης στο νησί με σεβασμό των δικαιωμάτων του. Με σεβασμό της προοπτικής όλων των γενεών».

Στιγμιότυπο από την παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη στην επιμνημόσυνη δέηση

Κατέθεσε στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα ο Ανδρουλάκης– «Χρέος να μην ξεχάσουμε»

Υπενθυμίζεται ότι χθες Παρασκευή το μεσημέρι ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε στεφάνι τον τόπο ταφής των αγωνιστών της ΕΟΚΑ, στα Φυλακισμένα Μνήματα. Ακολούθως, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών στην Κύπρο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ συναντήθηκε με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου.

«Το μήνυμα που θέλουμε να μεταφέρουμε, ως ένα ενιαίο μέτωπο Ελλάδας και Κύπρου, είναι ότι δεν ξεχνάμε, όσα χρόνια και αν περάσουν ότι εξακολουθεί να υφίσταται συνεχιζόμενη κατοχή» σημείωσε η Αννίτα Δημητρίου απευθυνόμενη στον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Είναι χρέος μας να μην ξεχάσουμε τους νεκρούς μας, τους αγνοούμενους, εκείνους που έφυγαν από τις πατρογονικές τους εστίες. Καταφέραμε όλοι μαζί η Κύπρος να είναι πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με άλυτο το κυπριακό. Πρέπει να αξιοποιηθούν οι πρόνοιες του ευρωπαϊκού κεκτημένου όσον αφορά στη λύση αυτή καθαυτή, αλλά και άλλα θέματα που είναι αδιανόητα για οποιονδήποτε Ευρωπαίο πολίτη, όπως είναι η παρουσία κατοχικών στρατευμάτων σε κράτος μέλος της Ένωσης» ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Sports in

Απόβαση στη Γαλλία

Αρκετές μέρες πριν τους αγώνες τους οι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες εγκλιματίζονται σε συνθήκες Ολυμπιακών Αγώνων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024