Σάββατο 20 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σε ΦΕΚ η απόφαση να ασκούν ιδιωτικό έργο οι γιατροί του ΕΣΥ - «Υπερήφανος» δηλώνει ο Γεωργιάδης

Σε ΦΕΚ η απόφαση να ασκούν ιδιωτικό έργο οι γιατροί του ΕΣΥ – «Υπερήφανος» δηλώνει ο Γεωργιάδης

«Το ιδιωτικό έργο των γιατρών του ΕΣΥ κάνει τη θέση του γιατρού στο ΕΣΥ περισσότερο ελκυστική», υποστηρίζει ο υπουργός Υγείας

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το ΦΕΚ που καθορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία άσκησης ιδιωτικού έργου των γιατρών και οδοντίατρων του ΕΣΥ.

Με την απόφαση αυτή, που ουσιαστικά δίνει το δικαίωμα σε ειδικευμένους αλλά και ειδικευόμενους γιατρούς να εργάζονται και στον ιδιωτικό τομέα, το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει πως φιλοδοξεί να κάνει το δημόσιο σύστημα Υγείας «πιο ελκυστικό» για τους γιατρούς.

«Υπερήφανος» δηλώνει ο Γεωργιάδης

«Είμαι υπερήφανος που επί θητείας μου έγινε η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στο ΕΣΥ από την ίδρυση του. http://moh.gov.gr/articles/minis… το ιδιωτικό έργο των γιατρών του ΕΣΥ κάνει τη θέση του γιατρού στο ΕΣΥ περισσότερο ελκυστική», σημειώνει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρει, μάλιστα, «με όλα τα άλλα μέτρα που λαμβάνουμε πιστεύω ότι θα αρχίσουμε να έχουμε πολύ μεγαλύτερη προσέλευση στις προσκλήσεις μας για πρόσληψη νέων γιατρών».

Σημειώνεται ότι η απόφαση της κυβέρνησης για τη δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου από τους γιατρούς του ΕΣΥ έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όσο και από τον ιατρικό κλάδο.

Παράλληλα, συνεχίζεται και η «βεντέτα» του υπουργείου Υγείας και του Άδωνι Γεωργιάδη με τους ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι απειλούνται με επίταξη εάν δεν συνδράμουν οι εφημερίες σε πολλά επαρχιακά νοσοκομεία και δομές υγείας της χώρας.

Sports in

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Πιρόλα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ιταλού κεντρικού αμυντικού Λορέντσο Πιρόλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024